Cheque Lions Club Kerkrade voor GIPS.
door Patrick ten Bruggencate - dinsdag 10 november 2020

Op donderdag 29 oktober was Hans Diederen, directeur, als afgevaardigde van Stichting GIPS aanwezig bij de boekpresentatie “Wim Steins, 40 jaar beeldend kunstenaar” bij Lions Club Kerkrade. De opbrengst van het boek ging naar twee goede doelen in Kerkrade. Stichting GIPS was een van die goede doelen. Wij ontvingen een cheque van €4000 van Henk Sentjens, president van Lions Club Kerkrade. Wij zijn heel blij met deze donatie die wij gaan gebruiken voor spelmaterialen voor onze teams die werken aan beeldvorming over mensen met een beperking op o.a. basisscholen.
naar boven
Landrat bezoekt team Heinsberg
door Hans Diederen - vrijdag 9 oktober 2020

Het gips-project is door de Landrat dhr. Stephan Pusch op de Städtische Realschule in Geilenkirche. GIPS is reeds jaren Euregionaal actief en ziet met het bezoek van de heer Pusch dat er nu ook serieuze interesse vanuit de politiek getoond wordt. Structurele ondersteuning om de activiteiten uit te breiden worden onderzocht, zo heeft de heer Pusch toegezegd. Een mooie opsteker!
naar boven
Alle Corona protocollen bij elkaar
door Hans Diederen - vrijdag 5 juni 2020

Op zoek naar een Corona protocol, klik dan op bijgevoegde link, hier vind je wat je zoekt.
naar boven
Project Beleef(d)autisme aanwezig op de NVA Autismebeurs
door Heidy Amory - dinsdag 19 november 2019

Afgelopen vrijdag zijn we met Beleef(d) Autisme op de NVA Autismebeurs in Utrecht geweest. Ons Project Beleef(d) Autisme werd enthousiast ontvangen! “Ik herken mezelf”, aldus een leraar met autisme. De stand van Beleef(d) Autisme werd druk bezocht. Belangstellenden op autismegebied (ouders, exposanten, leerkrachten, en meer) haalden informatie op en ondervonden de beleving van de pilot middels de VR-bril. De reacties waren lovend, enthousiast, en positief-kritisch. Zelfs qua doelstelling verwante exposanten uitten hun belangstelling, er werden contacten gelegd voor allianties in doorontwikkeling en gebruik van de simulatie. "We zijn nog gemotiveerder om de beleving verder te ontwikkelen!” #autisme #ervaarhetzelf
naar boven
Open training rolstoelbasketbal
door Hans Diederen - dinsdag 19 november 2019

Basketballen kan iedereen! Daarom organiseren we een clinic basketbal voor mensen met een verstandelijke beperking en een clinic rolstoelbasketbal voor mensen met een lichamelijke beperking. Houd je van bal- en teamsporten? Heb je een blessure of beperking waardoor je niet staand kan basketballen? Of ben je benieuwd naar (rolstoel)basketbal? Staat plezier en gezelligheid voorop? Kom dan eens (rolstoel)basketbal uitproberen! Op woensdag 27 november van 14.00-16.00 organiseren het Trainingscentrum Aangepast Sporten (TAS), de Haamen en Iedereen Kan Sporten (IKS) Westelijke Mijnstreek en Adelante in samenwerking met B.C. Kimbria en Rob Peeters een clinic G-basketbal en rolstoelbasketbal. Deze zal plaatsvinden in de sportzaal van Sportlandgoed de Haamen. Sportrolstoelen kunnen geleend worden, indien nodig geef dit even aan bij aanmelding! Contactpersoon: Natasje ter Veer
naar boven
GIPS was aanwezig op het DRONGO talenfestival; presentatie van de virtual reality beleving van ons project Beleef(d)Autisme
door Heidy Amory - zondag 27 oktober 2019

Afgelopen zaterdag waren we aanwezig op het DRONGO talenfestival; Een deelnemer aan de VR-beleving had tranen in haar ogen. Dit was zoals zij de lagereschooltijd heeft meegemaakt. Haar dochter die ook de Virual Reality simulatie mocht beleven was onder de indruk van hetgeen haar moeder met ass ondergaat. En dat is precies wat wij beogen met ons project Beleef(d)autisme, zelf ervaren hoe het is om met verschillende beperkingen te leven. Begrip, rust en minder frustratie, dat is wat wij mensen met Autisme Spectrum Stoornissen (ASS) gunnen. We zijn ook erg blij met de input die we tijdens de plenaire workshop mochten ontvangen. Het was een geslaagde dag, wij gaan weer verder met het ontwikkelen van de lesmodules en houden jullie op de hoogte :) #autisme #beleefhetzelf
naar boven
Belee(d)autisme aanwezig op DRONGO talenfestival.
door Heidy Amory - zaterdag 19 oktober 2019

Hoe beleeft een leerling met autisme sociaal contact met leerkrachten? Welke communicatieve uitdagingen kunnen wederzijds optreden? Stichting GIPS Spelen & Leren ontwikkelt in nauwe samenwerking met het Lectoraat Levensloopbegeleiding bij autisme (HAN) en het Virtual Reality Lab Nijmegen een belevingsapp + scholingspakket. Prachtige tools voor iedereen die kinderen met autisme “passend onderwijs” aan wil bieden! Je kunt de virtuele belevingsapp nu zelf ervaren. Je zult “zien”: vaak zijn het kleine aanpassingen in aanpak die contact tussen kind en leerkracht aanzienlijk verbeteren. Kom naar ons Lab Beleef(d) Autisme, help ons om met jouw feedback de beleving nog beter te maken.
naar boven
Geen nieuwsbrief meer op de GIPS site maar wel favicons.
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 1 augustus 2019

De website van GIPS Spelen&Leren is veranderd. De nieuwsbrieven zijn verwijderd die stonden onder de kop 'Meer weten' en zijn vervangen op de Nederlandse kant door de geschiedenis van GIPS Spelen&Leren. De downloads zoals het lerarenhandboek zijn hier ook nog te vinden. Verder heeft de site GIPS Spelen&Leren een eigen favicon net zoals de site van GIPS Training&Advies een eigen favicon heeft. Dus als u wilt zien ga dan naar onze site van GIPS S&L of GIPS T&A(Heb gecheckt in Google en dit zijn echte zoektermen).
naar boven
Medewerkers GIPS S&L bedankt!!!
door Hans Diederen - vrijdag 5 juli 2019


Als je op een rijtje zet wat we als organisatie zoal doen dan is dat een heleboel. Tijd om daar een info-graphic van te maken. Bekijk het filmpje.
naar boven
Een hele nuttige training, er zijn nog plekken vrij!
door Hans Diederen - zaterdag 29 juni 2019

Alweer iets over social media, maar deze was toch weer anders dan verwacht. De training van FB4 geeft inzicht in de mechanismen achter social media. Zij maken samen met jou de vertaalslag naar Do's and Don'ts bij het inzetten van social media om je organisatie te promoten. Heel bijzonder was het onderdeel fotografie met je mobiel. Goede handreikingen en praktische aanpak gingen hier hand in hand. Deze training, die door de provincie Limburg gratis aan culturele en maatschappelijke organisaties wordt aangeboden, is zeer de moeite waard, er zijn nog plaatsen vrij in de trainingen die reeds gepland staan. Neem contact op met Lars: 06-53542147 en reserveer direct.
naar boven

Pagina 1 van 15
1
2
3
4
5
15
Volgende