Nieuws

Wij zijn live.

Donderdag 2 Juni 2022

Vandaag is dan eindelijk ons nieuwe blog: Gips Spelen & Leren Meedoen is winnen gelanceerd. Via dit blog willen we o.a. positieve initiatieven en verhalen rondom mensen met een handicap in de belangstelling zetten. En zo ook meer naamsbekendheid voor onze organisatie creëren. Met dit eerste artikel besteden we aandacht aan kinderboekenschrijver Paul van Loon en zijn boek: Griezelwielen. Benieuwd geworden? Neem dan vooral eens een kijkje.
Ons blog is te vinden via de volgende link: https://gips-sl.blogspot.com/ Zie ook de meer informatie link.

Een restaurant vol jubilarissen.

Donderdag 26 Mei 2022

Door het hele gedoe rondom het Coronavirus hebben heel veel jubilarissen, lang op dit moment moeten wachten. Deze kanjers zijn alweer 10 jaar actief binnen onze stichting. Natuurlijk konden we dit niet zomaar voorbij laten gaan. Nu het weer mogelijk is waren Petra, Frans, Leen, Korneel en Liesbeth: alsnog uitgenodigd om dit bijzondere moment te vieren. En wat was het gezellig. Het restaurant was gevuld met jubilarissen en hun teamleden, die zich iedere week weer met hart en ziel inzetten waar Spelen en Leren voor staat. Een voor een kregen ze daarom ook allemaal het welverdiende Gips Speldje uitgereikt door Hans Diederen. Iedereen van harte gefeliciteerd en wij hopen dat we jullie nog lang bij onze stichting mogen verwelkomen.
Op de collage zie je hoe iedereen geniet van deze lunch en trots het speldje in ontvangst nemen.

Administratieve kracht gezocht (vrijwilligersfunctie)

Donderdag 19 Mei 2022

Gips Spelen en Leren is dringend opzoek naar een administratieve kracht voor 1 ochtend per week. Het betreft hier een vrijwilligersfunctie. Ben jij degene die ons team komt versterken? Neem dan bij interesse contact op voor een vrijblijvend informatief gesprek met Suzanne Stevens: 045-5312058 of mail naar: info@gips-sl.nl

Suzanne: “ik richt me op wat ik wél kan”

Donderdag 12 Mei 2022

Iedereen die werkzaam is bij onze organisatie is wel bekend met onze Suzanne. Ze zet zich al jaren met hart en ziel in voor Spelen en Leren en inmiddels kunnen we niet meer zonder haar. Tijdens dit leuke interview wordt de focus gelegd op wat er wel nog mogelijk is, ondanks haar visuele beperking. Zo is ze al sinds 2007 werkzaam als Backoffice manager op ons kantoor, heeft ze een ijzersterk geheugen, zingt in een coverband, kookt ze en is ze getrouwd. Ondanks dat het leven met een visuele beperking niet altijd even makkelijk is, probeert ze zo onafhankelijk mogelijk te zijn. Dit lukt met veel dank aan haar blindengeleidehond Yelte. Waar ze een onafscheidelijke band mee heeft opgebouwd.
Het interview is geschreven door Sylvia Beugelsdijk werkzaam bij SharePower. Lees het hele interview via onderstaande link.

Update: Naar de speeltuin met een Handicap?

Donderdag 5 Mei 2022

Update! Yes, er is een datum bekend voor onze activiteit in samenwerking met Speeltuinwerk Limburg. Deze activiteit zal plaatsvinden op: Woensdag 10 augustus van 13:00 uur tot 15:00 uur. We zijn nog steeds opzoek naar kindjes met een visuele beperking in de regio Parkstad. Medewerkers van Spelen en Leren uit deze regio kunnen zich aanmelden om deze activiteit te begeleiden.
Bekijk hier onze oorspronkelijke post voor meer informatie: Gips Spelen en Leren is in samenwerking met Speeltuinwerk Limburg, opzoek naar jongens en meisjes tussen de 8 en 10 jaar, met een visuele beperking of licht verstandelijke beperking. Met als uiteindelijke einddoel, dat iedereen ongeacht hun handicap mee zou kunnen doen. Daarom proberen wij onze kennis te bundelen in het creëren van een spel waar ieder kind aan mee kan doen. Ken jij iemand of ben jij zelf ouder van zo’n lief bijzonder kindje, woonachtig in de omgeving van Heerlen en wil je meer weten? Neem dan contact op via: info@speeltuinwerkl... → Lees meer

Fijne Koningsdag namens Stichting Gips.

Woensdag 27 April 2022

Vandaag is het Koningsdag de verjaardag van onze koning.
Een dag waarop de straten van onze grote steden in oranje worden ondergedompeld en
door het hele land leuke activiteiten worden georganiseerd. Een dag waarop mensen gezellig samenkomen of
het juist even rustig aan doen. Hoe je deze dag ook viert,
stichting Gips wenst jullie allemaal een fijne Koningsdag toe!
Op de afbeelding zie je de trotse Nederlandse leeuw, hij draagt een kroon.
De leeuw wordt omringd door kleine kroontjes. Deze kronen dragen de kleuren van de Nederlandse vlag,
evenals de onderstaande tekst: wij wensen iedereen een fijne Koningsdag.
Rechtsonder staat ons logo.

Spelen & Leren Werkgroep Ongehinderd testen Anytime Fitness Kerkrade.

Donderdag 21 April 2022

Dinsdag 5 april werkte Gips Spelen en Leren samen met werkgroep Ongehinderd Kerkrade en Iedereen Kan Sporten Parkstad. Deze middag werden we uitgenodigd door Anytime Fitness Kerkrade, om de locatie te beoordelen op toegankelijkheid. Bij deze beoordeling proberen we vooral de positieve punten in kaart te brengen, maar natuurlijk kijken we ook met een kritische blik. Hier stond locatiemanager Petra ook voor open. Dit was ontzettend leuk om te doen. Als tester kom je met allerlei verschillende mensen in contact, draag je bij aan een toegankelijk Kerkrade en het is een welkome afwisseling van onze gebruikelijke activiteiten. Het volledige verslag wordt geschreven door Chantal Bos regioconsulente Iedereen Kan Sporten Parkstad en westelijke Mijnstreek. Dit verslag is binnenkort te vinden op hun website.
De onderstaande collage bestaat uit een viertal foto’s. Op de eerste zie je Suzanne die met het bijzijn van haar trouwe viervoeter Yelte de Leggpress uitprobeert. Op de tweede foto ... → Lees meer

Fijne paasdagen namens maandag Parkstad en Gips S&L.

Donderdag 14 April 2022

Terwijl maandag Parkstad nog een potje doet tietschen om te bepalen wie tot koning wordt gekroond, wensen wij jullie hele fijne paasdagen toe.🐣

Inzamelingsactie voor Oekraïne.

Donderdag 7 April 2022

Het Sint Jans-college in Hoensbroek heeft een inzamelingsactie gestart voor de mensen in Oekraïne. Naast het inzamelen van spullen is er ook een geldbedrag opgehaald zodat het transport naar Oekraïne ook betaalt kan worden. Sint Jan heeft voor deze actie de handen ineen geslagen met de stichting Samen Delen en GIPS S&L. De spullen die ingezameld zijn moesten naar het depot van St. Samen Delen. Daarvoor is het busje van GIPS S&L gecharterd dat bomvol zat, een geslaagde actie dus!

HSV Cheethas Beek organiseert bijzondere middag.

Woensdag 30 Maart 2022

Op zaterdag 2 April organiseert Baseballvereniging HSV Cheetahs een bijzondere sportmiddag. Deze middag is zowel voor mensen met een visuele beperking en begeleiders. Ook als je niet volledig blind bent, is het natuurlijk ook geen probleem om je in te schrijven. Wordt je begeleidt door een Hulphond? Dan wordt deze trouwe viervoeter ook met open armen ontvangen. Dit is een Clinic waar iedereen welkom is! Visueel gehandicapt of niet, begeleider of supporter, kom meedoen, kom kijken... alles is mogelijk. Indien er genoeg animo blijkt te zijn, zou er een wekelijkse of tweewekelijkse training kunnen volgen. Je zou hier een leuke hobby aan over kunnen houden. Het programma zal er als volgt uitzien :
10:30 - 11:00 uur inloop bij De Haamen 1 in Beek
11:00 - 11:15 uur verplaatsen naar de velden
11:15 - 12:45 uur trainingsronde 1
12:45 - 13:15 uur pauze
13:15 - 14:45 uur trainingsronde 2 (daadwerkelijk spel b4b)
14:45 - 15:15 uur evaluatie en afsluiting
15:30 uur einde
(Bij slecht weer ... → Lees meer

Pagina 11 van 30

Sponsoren