Nieuws

Zo beleef je GIPS

Donderdag 6 December 2018

In de rubriek 'Dat maakt Stein voor mij' zijn verhalen te vinden van mensen. Dat wat ze beweegt, waar ze iets van willen melden, etc. Zo ook dit prachtige verhaal over GIPS op school. Klik op de onderstaande link om naar de site te gaan.

GIPS werkt mee aan bewustwording gebruik website

Vrijdag 30 November 2018

Dat zelf ervaren leidt tot bewustwording is voor GIPS natuurlijk gemeengoed. Daarom is het iedere keer weer leuk te zien dat het 'kwartje' valt als je iets aan den lijve ondervind zoals dat bij de medewerkers van de gemeente Stein gebeurde. Lees meer hierover in het bijgevoegde krantenartikel.

Niet alwééééér een platform…dat niet werkt!

Dinsdag 9 Oktober 2018

Als Gideonsbende bij elkaar om de verbinding tussen burgers, professionals en overheden concreet te maken. Samen met Burgerkracht, Positieve Gezondheid Limburg, Spil in de wijk, provincie Limburg en SMOL aan het werk om dit te realiseren. Tips van harte welkom!

GIPS Team Aachen test toegankelijkheid in Alsdorf

Woensdag 26 September 2018

Naast het project van GIPS op school kwam de vraag om samen met de kinderen van klas 6 de toegankelijkheid van Alsdorf onder de loep te nemen. De resultaten zijn aan de burgemeester van Alsdorf gerapporteerd. Een prachtig project.

Gouden Venus van Milo

Zondag 23 September 2018

Feestelijke bijeenkomst voor de uitreiking van de gouden Venus van Milo. Onze Suzanne is genomineerd. Vele mooie initiatieven en mensen die zich voor een betere wereld inzetten. Er bij zijn is al een hoofdprijs!

Congres Jong NL Limburg piepers jassen

Zaterdag 15 September 2018

Bezoekers van het congres krijgen de mogelijkheid om met de Buddyrace kennis te maken. Een nieuw spelelement waar 7 opdrachten gerelateerd aan beperkingen de revu passeren.

GIPS Team Aachen koppelt schoolbezoek aan test toegankelijkheid

Maandag 3 September 2018

GIPS Team Aachen is nadat ze het GIPS-project op school met de leerlingen hebben gedaan, de toegankelijkheid van de stad Alsdorf gaan testen. Leerlingen zijn met controlelijsten aan de slag gegaan. Enkele leerlingen zijn in een rolstoel of als blinde door straten gegaan en hebben winkels bezocht. Een openbaring voor alle partijen. De resultaten hebben team en leerlingen aan de burgermeester gepresenteerd. De krant was erbij (zie bijlage).

Studenten Universiteit Maastricht lopen tegen beperkingen aan...GIPS

Donderdag 30 Augustus 2018

Startende geneeskunde studenten werden tijdens de introductie op ludieke manier bewust gemaakt dat er naast 'normale' mensen ook mensen met een beperking patiënt kunnen zijn. Hoe ga je daar mee om. In kleine groepjes doorlopen de freshmen een parcours waar ze de weg moeten vragen aan mensen met allerhande beperkingen. Dus, zie er maar achter te komen wat er aan de hand is en vervolgens hoe je je verstaanbaar maakt. In het parcours kom je mensen in rolstoel, blind, doof, laaggeletterd en met een angststoornis tegen. Dat vergt inlevingsvermogen! Bij de reflectie positieve reacties: "Ja, daar gaan we straks in ons werk ook mee te maken krijgen". GIPS S&L heeft deze activiteit samen met Leonie der Kinderen van Centrum Vaktherapie en stichting ABC uitgevoerd.

Buddyrace komt eraan!!!

Donderdag 5 Juli 2018

Het enthousiasme op de foto geeft weer hoe spannend en leuk de buddyrace gaat worden. De laatste puntjes worden door Irma Janssen (GIPS S&L) en Leon Hoenen (Jong NL Limburg) en Hans Diederen (GIPS S&L) op de 'i' gezet. In september gaat de eerste Buddyrace van start.

Stem op Suzanne...

Maandag 25 Juni 2018

Onze Suzanne van GIPS, spin in het web op kantoor en steun en toeverlaat van kantoor en de rest van de organisatie, verdient de gouden Venus van Milo. Wij hebben haar aangedragen en zij is één van de genomineerden. Deze prijs wordt door het DELA goedendoelenfonds uitgereikt. Het zou mooi zijn als Suzanne deze waardering voor al het werk dat ze voor GIPS doet zou kunnen krijgen. Daarvoor heeft ze jullie stemmen nodig. Zoek Suzanne Stevens op onderstaande site op, en geef haar je stem. Dank je wel.

https://www.goudenvenusvanmilo.nl

Pagina 17 van 30

Sponsoren