Nieuws

Wie, wat en waar is stichting GIPS Spelen & Leren.

Vrijdag 19 Januari 2018

Op de pagina "Over GIPS S&L" op de website van GIPS staat nu een fotomontage over wie werkt bij GIPS S&L, wat GIPS S&L doet en waar GIPS S&L haar hoofdkwartier heeft. Veel kijkplezier.

Nieuw en vol nieuws de nieuwe, editie 28 van de nieuwsbrief van GIPS.

Vrijdag 15 December 2017

In deze editie de Buddy race een samenwerking tussen GIPS en Jong NL Limburg. Verder GIPS was bij de vrijwilligersmarkt in Venray. Het werkplan 2018 is bijna klaar met daarin o.a. Virtual Reality en er komt een Leer-werkplek. Nog meer? Ja maar dat leest u door de nieuwsbrief te downloaden via de link(PDF) op deze pagina of te bekijken op de website van GIPS(www.gips-sl.nl).

Sponsoractie Black Friday levert mooi bedrag op voor GIPS

Vrijdag 1 December 2017

Sponsorbedrag van €1495,26 tijdens Black Friday door de DM drogisterijen in Aken gedoneerd. 5% van de dagomzet is naar goede doelen gegaan. GIPS was daar één van. #DMDrogerie bedankt!

Fondsenwerving, training Gute Sache

Woensdag 29 November 2017

Hoe ga je een samenwerking aan met een bedrijf of organisatie om samen je doelen te bereiken. Dat was thema van de training Gute Sache. De 8 deelnemende organisaties zijn met een concreet plan geëindigd waarbij er concrete samenwerkingen al ontstaan zijn. Op de foto de deelnemers die aan het einde van de training een certificaat ontvangen.

Nieuw gemonteerde promotie film op homepage GIPS.

Dinsdag 14 November 2017

Op onze homepage een nieuw gemonteerde promotie film. Geen zorgen de oude film is verhuisd naar de media pagina op de website.

GIPS reist af naar Frankfurt

Vrijdag 3 November 2017

Het GIPS team uit Aachen heeft in Frankfurt een school bezocht samen met enkele gehandicapten uit die buurt. Zij willen eventueel het GIPS concept daar ook gaan opzetten. Een impressie van deze samenwerking is te zien in het filmpje van dit bericht.

Dienstencatalogus voor Maatschappelijke Organisaties (MO’s)

Vrijdag 27 Oktober 2017

Hebben jullie al een kijkje genomen in de online dienstencatalogus van Maatschappelijke Organisaties in Limburg? Een vindplek voor burgers, overheden, bedrijfsleven en andere organisaties. MO's hebben veel te bieden en dat willen we op dit platform graag weergeven.

Kledingbank gestart met project Nieuwe Wegen

Maandag 23 Oktober 2017

Ontdekken van de mogelijkheden van social media. Met de damens van de Kledingbank Limburg gestart met de communicatie module van project Nieuwe Wegen.

Nieuwe film op de website.

Maandag 16 Oktober 2017

Op de homepage van de website van GIPS (www.gips-sl.nl) staat een film met oud staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Marlies Veldhuijzen van Zanten op bezoek bij een school met het GIPS team van Papendrecht.

EHBO docenten ervaren een verstandelijke beperking.

Zondag 8 Oktober 2017

Hoe is het een verstandelijke beperking te hebben en hoe kan een EHBO-er daar rekening mee houden. Dat was het onderwerp van de training die GIPS tijdens de docentendag EHBO-BHV Midden Nederland gegeven heeft. Eén van de deelnemers komt enthousiast op me af: "Wat goed dat jullie dit doen." Een van de andere deelnemers, die vorig jaar een workshop van GIPS heeft gevolgd, zegt: "Ik verheug me op jullie workshops, die maken een echte indruk. Actief bezig zijn en het gaat ergens over. Dit sluit aan bij mijn praktijk, daar heb ik iets aan." Ervaringsdeskundige Jo Guild beantwoordt vragen van de deelnemers. Voor Jo de eerste keer om met dit publiek aan de slag te gaan maar ze heeft er duidelijk schik in. Na vier workshops met gemiddeld 30 deelnemers per groep gaan we voldaan naar huis. De zaterdag is goed besteed!

Pagina 18 van 29

Sponsoren