Ziet u er ook zo op als u dit ziet en u wilt het aan het draaien krijgen?
door Patrick ten Bruggencate - zaterdag 1 juni 2019

Hallo mijn naam is Patrick ten Bruggencate en ik stel mezelf beschikbaar als vrijwillige werkkracht voor het oplossen van ICT klussen. Ik heb veel ervaring op het gebied van ICT; denk daarbij aan Office, Patchen, Computers aansluiten en telefonie. Wat ik nog niet weet kan ik opzoeken door middel van het gebruik van Google en de juiste zoektermen. Verder wil ik wel vermelden dat mocht u me nodig hebben en u heeft mij op locatie nodig, ik dan een reiskostenvergoeding vraag. Openbaar vervoer is niet meer zo goedkoop als vroeger. Dit bericht is opgezet met toestemming van Hans Diederen, directeur van GIPS. Het e-mail adres waar u me kunt bereiken is patrick.tenbruggencate@gips-sl.nl
naar boven
GIPS verhuist naar nieuw wijkpunt Chevremont
door Hans Diederen - dinsdag 16 april 2019

Op 1 april heeft GIPS haar intrek genomen als 'eerste bewoner' van het wijkpunt maar.... Maandag 6 mei 2019 is de datum dat P3 van start gaat als nieuw wijkpunt in Chevremont. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de verbouwing en inrichting van de voormalige protestantse kerk en kosterwoning aan de Sint Pieterstraat. Toen vorig jaar bekend werd dat wijkpunt Pietershof haar deuren ging sluiten hebben de wethouders Leo Jongen (Welzijn) en Tim Weijers (Vastgoed) de handen in elkaar geslagen. “In nauwe samenwerking met de gebruikers is gekomen tot de nieuwe locatie”, vertelt wethouder Jongen. “En het resultaat mag er zijn! Voor Chevremont is er een mooi nieuw wijkpunt gerealiseerd”, aldus wethouder Weijers. Verplaatsing activiteiten Pietershof De gemeente heeft het pand grondig verbouwd; het is dusdanig ingericht dat de wijkgebonden activiteiten van wijkpunt Pietershof kunnen verhuizen naar het nieuwe wijkpunt. Nagenoeg alle activiteiten van voormal ... → Lees meer
naar boven
GIPS Team Aachen traint medewerkers van de Stadt Aachen
door Hans Diederen - dinsdag 9 april 2019

Einmal in die „Schuhe des Anderen“ treten... Mitarbeiter und Mitarbeiterinnen der Aachener Stadtverwaltung aus unterschiedlichen Fachbereichen hatten jetzt erstmalig die Gelegenheit, eine Schulung der besonderen Art zu belegen. Der Verein GIPS Spielen & Lernen (GIPS S&L) gab ihnen darin als Menschen ohne Behinderung die Möglichkeit, einen realen Perspektivenwechsel vorzunehmen und ihnen damit ein eindrucksvolles Bild von Menschen mit Behinderung zu vermitteln. In Zusammenarbeit mit der städtischen Leitstelle „Menschen mit Behinderungen“ machten sich demnach 15 Kollegen und Kolleginnen des Fachbereichs „Stadtentwicklung und Verkehrsanlagen“ auf den Weg, nach einem alten indianischen Sprichwort „in den Schuhen des Anderen“ zu treten. Ausgerüstet mit Schwarzbrillen, Langstöcken und / oder mit Rollstühlen musste von den Teilnehmern mit zwei Straßenüberquerungen der Weg vom Verwaltungsgebäude Hackl& ... → Lees meer
naar boven
Kijkt u weleens in uw spam folder?
door Patrick ten Bruggencate - dinsdag 15 januari 2019

In het begin keek ik nooit naar de spam folder want spam is immers ongewenste reclame maar de laatste tijd ben ik naar het spam aanbod gaan kijken dat binnenkomt op mijn mailadres. Wat me opvalt is dat het gaat om Duitstalige spam terwijl GIPS waar ik vrijwilligerswerk voor doe een Nederlands bedrijf is. Wat verder opvalt zijn de mailadressen waarvandaan de spam gestuurd wordt want deze adressen zijn duidelijk niet van mensen met normale namen als er überhaupt een mens achter het account zit. Verder heb ik gekeken naar de domeinnamen waar de spam wordt verstuurd. Domeinen die niet eindigen met .de wat je wel zou verwachten omdat de mailtjes Duits zijn. Al met al spam blijft komen en verbruikt ongewenst elektriciteit en bandbreedte. Het enige dat je kan doen is een spam filter installeren en hopen dat het spam probleem ooit eens op de agenda komt van de grootste internet service providers zodat aan deze verspilling een einde komt.
naar boven
Hoog bezoek bij GIPS Team Heinsberg
door Hans Diederen - dinsdag 11 december 2018

Tijdens het project aan de In der Schlee school in Hückelhoven werd GIPS team Heinsberg bezocht door de burgemeester, de plv directeur Sociale Zaken en de directeur van St. Lambertus (sponsor van het project). GIPS krijgt steeds meer bekendheid in Duitsland. Een mooi voorbeeld van Euregionale samenwerking. Lees ook het persbericht (link).
naar boven
Zo beleef je GIPS
door Hans Diederen - donderdag 6 december 2018

In de rubriek 'Dat maakt Stein voor mij' zijn verhalen te vinden van mensen. Dat wat ze beweegt, waar ze iets van willen melden, etc. Zo ook dit prachtige verhaal over GIPS op school. Klik op de onderstaande link om naar de site te gaan.
naar boven
GIPS werkt mee aan bewustwording gebruik website
door Hans Diederen - vrijdag 30 november 2018

Dat zelf ervaren leidt tot bewustwording is voor GIPS natuurlijk gemeengoed. Daarom is het iedere keer weer leuk te zien dat het 'kwartje' valt als je iets aan den lijve ondervind zoals dat bij de medewerkers van de gemeente Stein gebeurde. Lees meer hierover in het bijgevoegde krantenartikel.
naar boven
Niet alwééééér een platform…dat niet werkt!
door Hans Diederen - dinsdag 9 oktober 2018

Als Gideonsbende bij elkaar om de verbinding tussen burgers, professionals en overheden concreet te maken. Samen met Burgerkracht, Positieve Gezondheid Limburg, Spil in de wijk, provincie Limburg en SMOL aan het werk om dit te realiseren. Tips van harte welkom!
naar boven
GIPS Team Aachen test toegankelijkheid in Alsdorf
door Hans Diederen - woensdag 26 september 2018


Naast het project van GIPS op school kwam de vraag om samen met de kinderen van klas 6 de toegankelijkheid van Alsdorf onder de loep te nemen. De resultaten zijn aan de burgemeester van Alsdorf gerapporteerd. Een prachtig project.
naar boven
Gouden Venus van Milo
door Hans Diederen - zondag 23 september 2018

Feestelijke bijeenkomst voor de uitreiking van de gouden Venus van Milo. Onze Suzanne is genomineerd. Vele mooie initiatieven en mensen die zich voor een betere wereld inzetten. Er bij zijn is al een hoofdprijs!
naar boven

Pagina 2 van 15
Vorige
1
2
3
4
5
6
15
Volgende