Fijne paasdagen namens maandag Parkstad en Gips S&L.
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 14 april 2022

Terwijl maandag Parkstad nog een potje doet tietschen om te bepalen wie tot koning wordt gekroond, wensen wij jullie hele fijne paasdagen toe.🐣
naar boven
Inzamelingsactie voor Oekraïne.
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 7 april 2022

Het Sint Jans-college in Hoensbroek heeft een inzamelingsactie gestart voor de mensen in Oekraïne. Naast het inzamelen van spullen is er ook een geldbedrag opgehaald zodat het transport naar Oekraïne ook betaalt kan worden. Sint Jan heeft voor deze actie de handen ineen geslagen met de stichting Samen Delen en GIPS S&L. De spullen die ingezameld zijn moesten naar het depot van St. Samen Delen. Daarvoor is het busje van GIPS S&L gecharterd dat bomvol zat, een geslaagde actie dus!
naar boven
HSV Cheethas Beek organiseert bijzondere middag.
door Patrick ten Bruggencate - woensdag 30 maart 2022

Op zaterdag 2 April organiseert Baseballvereniging HSV Cheetahs een bijzondere sportmiddag. Deze middag is zowel voor mensen met een visuele beperking en begeleiders. Ook als je niet volledig blind bent, is het natuurlijk ook geen probleem om je in te schrijven. Wordt je begeleidt door een Hulphond? Dan wordt deze trouwe viervoeter ook met open armen ontvangen. Dit is een Clinic waar iedereen welkom is! Visueel gehandicapt of niet, begeleider of supporter, kom meedoen, kom kijken... alles is mogelijk. Indien er genoeg animo blijkt te zijn, zou er een wekelijkse of tweewekelijkse training kunnen volgen. Je zou hier een leuke hobby aan over kunnen houden. Het programma zal er als volgt uitzien : 10:30 - 11:00 uur inloop bij De Haamen 1 in Beek 11:00 - 11:15 uur verplaatsen naar de velden 11:15 - 12:45 uur trainingsronde 1 12:45 - 13:15 uur pauze 13:15 - 14:45 uur trainingsronde 2 (daadwerkelijk spel b4b) 14:45 - 15:15 uur evaluatie en afsluiting 15:30 uur einde (Bij slecht weer ... → Lees meer
naar boven
Gevraagd: mensen met een lichamelijke beperking
door Hans Diederen - woensdag 23 maart 2022

Wij zoeken met spoed mensen met een lichamelijke beperking die onze teams willen versterken voor onze projecten op scholen. De teams bezoeken basisscholen in uw regio en laten kinderen spelenderwijs ervaren hoe het is om met een beperking te leven. Door in gesprek te gaan met onze ervaringsdeskundigen krijgen leerlingen een realistisch beeld van een medemens met een beperking. Dit inzicht en begrip zorgt er voor dat de schroom verdwijnt. St. GIPS beschikt over eigen bussen waarmee vrijwilligers opgehaald kunnen worden indien dit nodig is.
naar boven
Aandacht voor bijzondere verhalen in uitzending Beleef Kerkrade.
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 10 maart 2022

GIPS is gevestigd in het wijkpunt Sjevemethoes in Kerkrade. Vanuit het wijkpunt vinden allerhande activiteiten plaats om de mensen uit de wijk dichter bij elkaar te brengen. GIPS is samen met Impuls, in navolging van eenzelfde initiatief in Maastricht, gestart met het schrijven van voordeurverhalen. Dit zijn portretten van mensen in de wijk die ieder op hun eigen manier een bijzonder verhaal hebben. De interviews worden gedaan door Nadine Spierts die er vervolgens een voordeurverhaal van maakt. Deze voordeurverhalen zijn te lezen op de Facebookpagina van het Sjevemethoes (www.facebook.com/sjevemethoes). Door RTV Parkstad (foto) is in een interview met Nadine Spierts en Mariska Vreuls tijdens de uitzending van Beleef Kerkrade ook aandacht hieraan besteed (https://rtvparkstad.nl/beleef-kerkrade-aflevering-9/).
naar boven
Naar de speeltuin met een Handicap?
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 3 maart 2022

Gips Spelen en Leren is in samenwerking met Speeltuinwerk Limburg, opzoek naar jongens en meisjes tussen de 8 en 10 jaar, met een visuele beperking of licht verstandelijke beperking. Met als uiteindelijke einddoel, dat iedereen ongeacht hun handicap mee zou kunnen doen. Daarom proberen wij onze kennis te bundelen in het creëren van een spel waar ieder kind aan mee kan doen. Ken jij iemand of ben jij zelf ouder van zo’n lief bijzonder kindje, woonachtig in de omgeving van Heerlen en wil je meer weten? Neem dan contact op met Speeltuinwerk Limburg via: info@speeltuinwerklimburg.nl Zien we jullie daar? Meer info volgt.
naar boven
Ons kantoor is wegens Carnaval, op 28 februari en 1 maart gesloten!
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 24 februari 2022

Goed nieuws! Spelen en Leren heeft haar activiteiten weer opgestart. Hier zijn we ontzettend blij mee wetende dat onze medewerkers die de schoolbezoeken zo missen, binnenkort weer kunnen doen waar ze veel plezier uithalen. Natuurlijk starten vanaf vandaag ook de eerste carnavalsactiviteiten. Wij wensen iedereen die er dezer dagen op uittrekt veel plezier en wie deze voorjaarsvakantie gebruikt om even uit te rusten, wensen wij uiteraard ook een fijne vakantie. De bijgevoegde afbeelding bevat een viertal ballonnen. Drie van deze ballonnen, bevatten verschillende kleine figuren. De eerste bevat een man met een kruk en kunstbeen, de tweede het symbool voor Doof, de derde, een poppetje met een blindenstok en de laatste, het vertrouwde logo van Gips Spelen en Leren. Onder deze ballonnen staat de tekst: Gips Spelen en Leren wenst iedereen fijne carnavalsdagen.
naar boven
Begroet door een natte snoet.
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 17 februari 2022

Ons kantoor is gevestigd in het Sjevemethoes wijkpunt van Kerkrade. Als maatschappelijke organisatie, zijn wij heel betrokken in het organiseren van projecten voor verschillende doelgroepen en het wijkpunt op de kaart te zetten. De ruimtes voor ons kantoor, grenzen meteen aan de receptie en we staan daarom ook vaak bezoekers te woord, als ze het Sjevemethoes bezoeken. De kans bestaat echter dat deze bezoekers ook worden begroet door een trouwe viervoeter met een natte neus. Drukt men op de bel, dan is de nieuwsgierigheid van de blindengeleidehond Yelte te groot en steken er twee trouwe ogen boven de deur van de receptie uit!. Breng je een bezoek aan het Sjevemethoes? Dan is de kans groot dat je wordt begroet door het dreamteam, Yelte en haar baasje Suzanne.
naar boven
Gezellig samen lunchen.
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 10 februari 2022

Nog voordat de Coronacrisis begon hadden wij onze medewerkers een lunch belooft. Door omstandigheden, moesten we dit heel lang uitstellen. Gelukkig is er inmiddels weer veel meer mogelijk en kunnen we de teams, eindelijk de lunch aanbieden die ze verdienen! De teams maandag Parkstad en Baarlo mochten het spits afbijten. Niet alleen krijgen onze mensen een lekkere lunch aangeboden, ook krijgen ze een kijkje in een VR (Virtual Reality) Terwijl ze zich onderdompelen in een virtuele wereld, zien ze gelijk wat voor vorderingen ons project 'Beleef Autisme' heeft gemaakt. Bijgevoegd zie je een fotocollage van deze middagen. Met op twee foto's, de leden van maandag Parkstad en op de derde, krijgen twee van onze mensen een VR bril op.
naar boven
Gips Spelen en Leren: Dankjewel voor het meedenken!
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 3 februari 2022

Een tijdje geleden deden wij een oproep naar onze medewerkers met de vraag hoe we o.a. basisschoolleerlingen, na de twee reguliere Gips middagen nog kunnen betrekken en zo de naamsbekendheid van Gips kunnen vergroten. We zijn heel blij met de feedback die we hebben ontvangen. Met dank aan deze feedback, gaat het ons zeker lukken, het communicatieplan verder vorm te geven. We weten nu veel beter welke richting we uit moeten gaan. Daarom zegt Gips dankjewel voor het meedenken en we houden jullie op de hoogte van de verdere ontwikkelingen. Blijf onze platformen dus in de gaten houden en wees als een van de eerste op de hoogte.
naar boven

Pagina 2 van 20
Vorige
1
2
3
4
5
6
20
Volgende