Jong043 en ons scholenproject.
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 24 november 2022

Hoe leuk is dit? Het blad jong043 besteedde in hun november editie, aandacht aan ons scholenproject tijdens een bezoek aan basisschool De Vlinderboom in Maastricht. Zoals je kunt zien is dit artikel gevuld met vele leuke actiefoto’s waarin ons parcours wordt afgebeeld. Maar iets wat misschien nog een veel mooiere toevoeging is, zijn de reacties van de leerlingen. Zoals van Beau, Thomas, Dani en Evi, die haarfijn vertellen wat ze deze middag beleefd hebben en hoe leuk het kan zijn om voor even een handicap te ervaren. Al wordt ook toegegeven dat sommige opdrachten lastig zijn. Zo zegt Thomas dat hij het niet leuk zou vinden om altijd met een blindenstok te moeten lopen omdat hij bang is ergens tegenop te botsen. Wil je dit hele artikel digitaal lezen? Surf dan naar onderstaande link en selecteer het november nummer. We wensen jullie veel leesplezier. Zie ook: https://jong043.nl/jong043-digitaal/
naar boven
Jubileum Ronald Wit.
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 17 november 2022

Op 7 november jl. werd onze jubilaris, Ronald Wit, in het zonnetje gezet. Ronald is sinds 2010 bij ons actief als secretaris van het bestuur van onze organisatie
naar boven
Gips S&L te gast bij het Vista College.
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 10 november 2022

Op 18 oktober en 1 november gaven wij 2 gastlessen op locaties van het Vista College. Met als einddoel meer bewustwording te creëren. Dit is natuurlijk een andere doelgroep en daarom hebben wij ons lesprogramma hierop ingesteld. Los van de standaard opdrachten als rolstoel rijden, blindenstok lopen en brailleschrijven, hadden we ook andere opdrachten bij ons om het ook aantrekkelijk te maken voor deze jongeren. Denk hierbij aan een handschoen die Parkinson nabootst of een ouderensimulatie waardoor bewegen lastiger wordt. Hoewel op het begin de spanning voelbaar was, was het ijs na één of twee opdrachten gebroken en deden de jongeren belangstellend mee. Onze mensen hadden een begeleidende rol in het parcours om uitleg te geven en alles goed te laten doorlopen. Saskia had zelfs haar gebarentolk meegenomen die de communicatie tussen haar en de jongeren te vereenvoudigen. Wanneer er tegen haar werd gesproken, zorgde haar tolk ervoor dat de spraak in sneltreinvaart in t ... → Lees meer
naar boven
Niet zichtbare handicaps.
door Patrick ten Bruggencate - vrijdag 4 november 2022

Lichamelijke handicaps zijn herkenbaar in het straatbeeld doordat de persoon in kwestie gebruik maakt van een rolstoel, blindenstok, rollator of krukken. Maar niet iedere handicap hoeft zichtbaar te zijn. Handicaps als Autisme, PTSS of niet aangeboren hersenletsel vallen onder de categorie onzichtbare handicaps. Deze handicaps worden vaker onderschat door de buitenwereld. Met ons aankomende blog hopen we meer begrip te kweken voor deze handicaps en de mens erachter. Want ook al ziet men het niet aan de buitenkant, er is een hoop aan de hand in de binnenkant. Bezoek ons blog wanneer we een van onze ervaringsdeskundigen interviewen over zijn onzichtbare handicap. Ben je een van onze mensen met een niet zichtbare handicap en lijkt het jou leuk om te worden geïnterviewd? Neem dan even contact met ons op. Zie https://www.gips-sl.nl/
naar boven
Feest met een creatief randje.
door Patrick ten Bruggencate - dinsdag 1 november 2022

Woensdag 26 oktober vond in het patronaat van Sint Joost ons personeelsfeest plaats. Uit alle hoeken van de provincie kwamen collega’s bij elkaar om gezellig te socializen of met elkaar kennis te maken. Iedereen werd bij binnenkomst voorzien van vlaai met een drankje. Daarna was het tijd om de creatieve handjes te laten wapperen. Nadat iedereen was voorzien van kledingbeschermers konden we aan de slag. Sommige collega’s hadden een duidelijke visie wat ze wilde schilderen, terwijl andere juist meer op gevoel het doek kleurrijk invulden. Nadat iedereen hun innerlijke Rembrandt had kunnen uiten, was het tijd om aan te schuiven voor een uitgebreid diner. Zo was het niet alleen een middag met gezelligheid en lekker eten, maar ook een samenzijn met een creatief randje.
naar boven
Hoe ziet een schoolbezoek eruit?
door Patrick ten Bruggencate - vrijdag 28 oktober 2022

Altijd al willen weten hoe onze schoolbezoeken eruit zien? Dan is ons volgende blog bericht iets voor jou. Aan de hand van beeld en tekst wordt precies uitgelegd hoe een schoolbezoek vorm krijgt. Denk je na het lezen dat scholen bezoeken iets voor jou is? Neem dan vooral contact met ons op. Wij wensen iedereen een fijn weekend en veel leesplezier. Zie: https://gips-sl.blogspot.com of onderstaande link.
naar boven
Bedankje van BS Petrus Canisius.
door Patrick ten Bruggencate - dinsdag 25 oktober 2022

Maandag 17 oktober bezocht één van onze teams BS Petrus Canisius in Puth. Dit was een ontzettend leuke middag. De leerlingen deden goed mee en waren heel enthousiast. Na afloop van het spellenparcours, kregen onze mensen deze leuke tekening overhandigd. Een klein maar lief gebaar dat door onze medewerkers wordt gewaardeerd. We kijken ernaar uit om na de herfstvakantie de vragen van de leerlingen te beantwoorden. Tot slot wensen wij iedereen een fijne herfstvakantie.
naar boven
Team Maastricht op bezoek in Maastricht.
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 20 oktober 2022

Onlangs kregen wij deze leuke foto's en recensie toegestuurd over het schoolbezoek van Team Maastricht aan De Talententuin Maastricht. Dankjewel voor deze leuke herinnering! Gisteren heeft de laatste les van het GIPS-project plaatsgevonden voor onze groep 8 leerlingen. En wat hebben onze leerlingen veel geleerd van deze lessen! Het zelf ervaren van een handicap, de informatie over de mogelijkheden en onmogelijkheden van leven met een handicap en de verdiepende gesprekken hebben gezorgd voor meer bewustwording en begrip. Hartstikke bedankt dat jullie wederom dit aanbod voor onze leerlingen verzorgd hebben!
naar boven
Terugblik Younglands 2022
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 13 oktober 2022

Vandaag blikken wij terug op het Younglands Festival 2022. Dit jaar waren wij aanwezig om de Buddyrace te promoten. Een programma wat wij in samenwerking met JongNL Limburg hebben ontwikkeld. Met als doel meer bekendheid creëren bij de verschillende groepen van JongNL. Om een goed beeld van het BuddyRace parcours te krijgen, waren er verschillende opdrachten uitgestald. Zoals een Rolstoelrace, een Jengatoren die deelnemers blind moesten opbouwen en een opdracht waar ze met een donkere bril op de neus een zenuwspiraalbaan moesten afleggen, terwijl ze in paren van twee elkaar begeleiden. De foto’s zijn gemaakt door ElkeS Eventfotografie.
naar boven
Persoonlijk bedankje voor Team Echt.
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 6 oktober 2022

Zo nu en dan worden onze teams verrast met een presentje om onze mensen te bedanken. Deze week kreeg team Echt dit leuke knutselwerk van Basisschool De Glundering in Haelen. Bedankjes als deze betekenen veel voor onze vrijwilligers. Het is het teken dat ze goed bezig zijn. Ze zetten zich daarom ook iedere week met veel plezier in om ons doel te bereiken: meer bewustwording en begrip creëren bij basisschoolleerlingen. Grote complimenten aan Team Echt en dankjewel jongens en meiden van groep 7/8A voor dit persoonlijke bedankje.
naar boven

Pagina 2 van 24
Vorige
1
2
3
4
5
6
24
Volgende