Week van de assistentiehond.
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 5 augustus 2021

Deze week zetten we de assistentiehond eens extra in het zonnetje. Dankzij deze trouwe viervoeter krijgen mensen met een handicap hun zelfstandigheid terug. Ze zijn er in allerlei soorten met ieder zo hun eigen expertise.. Zo begeleid een blinde geleiden hond iemand die blind of slechtziend is, veilig van A naar B. Of zo helpt een hulphond met allerlei taken in het huishouden. Denk bijvoorbeeld aan de was. Maar, Dit kameraadje is er niet alleen voor de praktische zaken. Deze toppers zijn nog veel meer dingen toe te vertrouwen. Stel je voor dat je vaker last hebt van epileptische aanvallen. Dan kun je erop vertrouwen dat deze trouwe vriend je op tijd waarschuwt en je, jezelf niet bezeert. Of als je een traumatische ervaring hebt meegemaakt en regelmatig last hebt van nachtmerries. Vrees dan niet en vertrouw op deze loyale vriend. De waarde van deze honden is in niet genoeg woorden te beschrijven. En daarom verdienen ze deze week ook net iets meer aandacht! Heb jij nog een leuke foto ... → Lees meer
naar boven
GIPS kan na de grote vakantie weer aan de slag op basisscholen(mits COVID geen roet in het eten gooit).
door Patrick ten Bruggencate - vrijdag 9 juli 2021

De afgelopen weken is een aantal van onze collega’s druk aan het bellen geweest naar de verschillende basisscholen om de openstaande offertes te bevestigen. Dat heeft geleid tot een resultaat waar wij trots op zijn. Onze teams krijgen volgend schooljaar een goed gevulde planning. Vanaf september kunnen onze teams weer vaak op pad om kinderen te leren hoe het is met een beperking te leven. Om ons bel team te bedanken, kreeg iedereen die gebeld heeft een cadeautje, dit kaarsenhoudertje met bijbehorende kaarsjes.
naar boven
Klaar voor de start
door Hans Diederen - dinsdag 6 juli 2021

Door corona zijn de activiteiten van GIPS S&L op scholen volledig stil komen te liggen. Een verloren jaar? Nou dat ook weer niet. We hebben niet stil gezeten en onze spelmaterialen eens flink onderhanden genomen. Nieuwe spullen, nieuwe look and feel dus wij zijn er klaar voor. De planning voor het volgende schooljaar zit al vol, ook de scholen hebben er weer zin in. Nu maar hopen dat we niet weer een lock down krijgen.
naar boven
Memory maar dan op GIPS zijn manier.
door Patrick ten Bruggencate - woensdag 3 februari 2021

Op de homepage van de website van GIPS(www.gips-sl.nl) staat al een tijdje een bijzonder spel, een oud welbekend spel namelijk Memory maar dan met een visuele beperking. Opmerking om het spel te starten druk op de spatie balk.
naar boven
Sponsoring BPG SIEBEN Bouw & Afbouwmaterialen.
door Patrick ten Bruggencate - zondag 10 januari 2021

En dan mochten wij net zo voor het einde van 2020 nog een mooie sponsoring ontvangen. BPG SIEBEN Bouw & Afbouwmaterialen gaf ons €100 korting op de helmen die wij bij hen hebben aangeschaft die wij gebruiken bij een van onze spel onderdelen van ons project. Onze vrijwilliger Chris Faessen maakt van deze helmen een soort spriet, waarmee de kinderen kunnen dammen zonder hun handen te gebruiken, om te ervaren hoe het is als je je armen en handen niet kunt gebruiken.
naar boven
Sponsoring gehandicaptenplatform Geleen.
door Patrick ten Bruggencate - zondag 10 januari 2021

December 2020 mochten wij afsluiten met de ontvangst van een heel mooi sponsor bedrag van het gehandicaptenplatform Geleen. Wij ontvingen een bedrag van €900. Onze vrijwilligster Sophie Vrancken-van Spanje mocht de cheque namens het platform overhandigen aan onze directeur Hans Diederen. Wij willen het gehandicapten platform Geleen heel erg bedanken voor deze gift!
naar boven
Cheque Lions Club Kerkrade voor GIPS.
door Patrick ten Bruggencate - dinsdag 10 november 2020

Op donderdag 29 oktober was Hans Diederen, directeur, als afgevaardigde van Stichting GIPS aanwezig bij de boekpresentatie “Wim Steins, 40 jaar beeldend kunstenaar” bij Lions Club Kerkrade. De opbrengst van het boek ging naar twee goede doelen in Kerkrade. Stichting GIPS was een van die goede doelen. Wij ontvingen een cheque van €4000 van Henk Sentjens, president van Lions Club Kerkrade. Wij zijn heel blij met deze donatie die wij gaan gebruiken voor spelmaterialen voor onze teams die werken aan beeldvorming over mensen met een beperking op o.a. basisscholen.
naar boven
Landrat bezoekt team Heinsberg
door Hans Diederen - vrijdag 9 oktober 2020

Het gips-project is door de Landrat dhr. Stephan Pusch op de Städtische Realschule in Geilenkirche. GIPS is reeds jaren Euregionaal actief en ziet met het bezoek van de heer Pusch dat er nu ook serieuze interesse vanuit de politiek getoond wordt. Structurele ondersteuning om de activiteiten uit te breiden worden onderzocht, zo heeft de heer Pusch toegezegd. Een mooie opsteker!
naar boven
Alle Corona protocollen bij elkaar
door Hans Diederen - vrijdag 5 juni 2020

Op zoek naar een Corona protocol, klik dan op bijgevoegde link, hier vind je wat je zoekt.
naar boven
Project Beleef(d)autisme aanwezig op de NVA Autismebeurs
door Heidy Amory - dinsdag 19 november 2019

Afgelopen vrijdag zijn we met Beleef(d) Autisme op de NVA Autismebeurs in Utrecht geweest. Ons Project Beleef(d) Autisme werd enthousiast ontvangen! “Ik herken mezelf”, aldus een leraar met autisme. De stand van Beleef(d) Autisme werd druk bezocht. Belangstellenden op autismegebied (ouders, exposanten, leerkrachten, en meer) haalden informatie op en ondervonden de beleving van de pilot middels de VR-bril. De reacties waren lovend, enthousiast, en positief-kritisch. Zelfs qua doelstelling verwante exposanten uitten hun belangstelling, er werden contacten gelegd voor allianties in doorontwikkeling en gebruik van de simulatie. "We zijn nog gemotiveerder om de beleving verder te ontwikkelen!” #autisme #ervaarhetzelf
naar boven

Pagina 2 van 17
Vorige
1
2
3
4
5
6
17
Volgende