Nieuws

GIPS Spelen & Leren stelt zintuigen op de proef.

Vrijdag 27 Oktober 2023

Blik deze vrijdagmiddag met ons terug op onze workshop aan medewerkers van Medtronic.
Tijdens dit ervaringsparcours werden verschillende zintuigen op de proef gesteld. Zo moesten ze beter luisteren om tijdens het lopen met een taststok, hun weg te vinden. Hoewel ze hun tast ook gebruiken om een deur te openen, werd dit nog beter gebruikt door aan muntgeld te voelen. Want geld uit elkaar houden terwijl je blind bent is nog niet zo makkelijk.

Onze mensen hebben ervoor gezorgd dat medewerkers van Medtronic, een leuke en variërende middag hebben beleefd. Dank aan iedereen voor jullie aanwezigheid.

Stichting GIPS & Arriva Limburg buigen zich over toegankelijkheid.

Vrijdag 13 Oktober 2023

Onlangs heeft Stichting GIPS weer nieuwe opnames gemaakt in het kader van toegankelijkheid.
Deze keer stond het reizen met de lijnbus centraal. Deze opnames zijn gemaakt i.s.m. Arriva Limburg. Wie ons al een tijdje volgt weet dat dit niet het eerste filmpje is m.b.t. toegankelijkheid.
Zo maakten we eerder al opnames met Katrien. Zij wordt door haar visuele beperking begeleidt door haar trouwe viervoeter Usmay.

Benieuwd naar welke scenario’s we nog meer onder de aandacht brengen? Houdt dan onze platformen in de gaten.

Jubileum Chris Faessen & Linnissa Van Buuren.

Vrijdag 6 Oktober 2023

In september hebben wij twee jubilarissen in het zonnetje gezet vanwege hun 10-jarig jubileum bij stichting GIPS.
Op 15 september vond het jubileum van Chris Faessen plaats. Chris is de eerste jaren bij ons aan de slag gegaan als chauffeur en heeft onze ervaringsdeskundigen met onze bussen naar en van de scholen vervoerd. Chris is destijds bij ons gestart als chauffeur, omdat hij op dat moment werkeloos was. Hoe mooi is het dat Chris door zijn werkzaamheden bij ons als chauffeur in de laatste jaren voor zijn pensionering een baan heeft gevonden als taxichauffeur bij en taxibedrijf. Na een aantal jaren gewerkt te hebben als taxichauffeur en met pensioen ging, keerde Chris weer bij ons terug om zich in te zetten als chauffeur. Dit heeft hij nog een aantal jaren met veel plezier en toewijding gedaan totdat het moment kwam dat dit fysiek te zwaar voor hem werd. Chris kon het uiteraard niet laten de handen uit de mouwen te steken. Hij bleek een handige klusjesman te zijn en op dit moment ... → Lees meer

Geef Bart en zijn gezin een steuntje in de rug.

Vrijdag 29 September 2023

Bart, de schoonzoon van Annemarie Fischer, een van onze oud medewerksters, is ernstig ziek. In Nederland is hij helaas uitbehandeld en kunnen ze niets meer voor hem doen. Echter in het buitenland zijn wel nog mogelijkheden, maar die worden niet door de verzekering vergoed. Daarom zijn de vrienden van Bart een crowdfunding gestart, zie link: https://steunactie.nl/actie/samen-strijden-we-voor-bart-meulenberg/-26073. Help Bart om deze behandeling te kunnen ondergaan, zodat hij en z’n gezin weer verder kunnen in het leven.

Medewerkersbijeenkomsten 2023.

Donderdag 28 September 2023

Vandaag blikken wij terug op gezellige medewerkersbijeenkomsten.
Het ideale moment om even bij te praten en te vertellen over de laatste ontwikkelingen binnen Stichting GIPS. Bij iedere bijeenkomst in verschillende regio's, werd iedereen ontvangen met een drankje, een lunch en ter afsluiting een muzikale verassing. Ontzettend leuk dat er zoveel van onze medewerkers aanwezig waren.

Rijopleiding voor nieuwe chauffeurs.

Vrijdag 15 September 2023

Onlangs kregen onze nieuwe chauffeurs en degene die dat nog tegoed hadden, een rijopleiding van rijschool Wischmann. Zodat ze goed werden klaargestoomd voor het nieuwe schooljaar om onze ervaringsdeskundigen op een veilige manier, van en naar school kunnen vervoeren. Wij bedanken rijschool Wischmann voor de goede cursus. Wij wensen onze chauffeurs vele veilige kilometers en veel plezier met hun teams. Toi-toi-toi.

Een samenspeelmiddag voor iedereen.

Vrijdag 8 September 2023

Wat gebeurt er als je verschillende organisaties bij elkaar brengt? Dan ontstaan er mooie dingen. Kijk vandaag met ons terug op de samenspeelmiddag die op zaterdag 26 augustus plaats heeft gevonden. In samenwerking met: Natuurspeeltuin De Mergelhoof, Maastricht Vitale Stad, Stichting het Gehandicapte Kind, Trajekt Home-Start 043, JOGG-Teamfit en Speeltuinwerk Limburg. Ieder van deze organisaties heeft op een eigen manier bijgedragen om deze middag tot een succes te maken.
Een dag waar iedereen heeft kunnen samenspelen.
Ook bedanken wij onze chauffeur Peter voor het maken van de foto’s.

Heb je een beperking? Dit is iets voor jou!

Vrijdag 1 September 2023

Heb jij een beperking? Dan is dit iets voor jou!
Benieuwd wat je van ons kunt verwachten?
Bekijk dan de video via onderstaande Youtube link.
Wanneer mogen wij jou verwelkomen?
https://youtu.be/DgwcQ6PZvEg

Onze bussen gespot.

Vrijdag 25 Augustus 2023

Via allerlei platformen proberen we steeds meer naamsbekendheid te geven aan GIPS Spelen & Leren. Onze bussen hebben hier ook een belangrijk aandeel in.
Onlangs werden drie bussen gespot door de schoonmoeder van Saskia Boer, tijdens een overnachting in Kerkrade.
Fijn dat we worden gezien.

Week van de Assistentiehond.

Woensdag 9 Augustus 2023

Deze week is het de internationale week van de assistentiehond #IADW van 6 tot 12 augustus. In deze week wordt de assistentiehond in het zonnetje gezet vanwege zijn tomeloze inzet en wordt aandacht besteed aan wet- en regelgeving rondom assistentiehonden.
Op de foto staat Katrien met haar blindengeleidehond Usmay. Katrien en Usmay bezoeken wekelijks samen scholen om kinderen van groep 7 en 8 te laten ervaren hoe het is met een beperking te leven. Dankzij Usmay heeft Katrien haar zelfstandigheid teruggekregen.

Pagina 3 van 29

Sponsoren