Al onze sociale platformen op een plek.
door Patrick ten Bruggencate - vrijdag 30 september 2022

Gips Spelen en Leren heeft vanaf nu een Linktree. Op deze manier is het nog makkelijker om onze andere sociale platformen te vinden. Neem gerust eens een kijkje via: https://linktr.ee/gips_spelen_leren of gebruik de link bij onze Facebook pagina info en Instagram bio.
naar boven
Een bezoek met een aai over de bol.
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 29 september 2022

Op woensdag 14 & 21 september bracht Parkstad woensdag een bezoek aan De Tovercirkel. Een school waar we elk jaar weer hartelijk worden ontvangen. Ook dit jaar deden de leerlingen enthousiast mee aan onze projectmiddagen. En daarom werden de jongens en meisjes beloond met een klein extraatje. Met toestemming van haar baasje Annet, mocht haar trouwe viervoeter Ivy het dekje af. Hierdoor mocht Ivy even over haar bolletje worden geaaid. Wat een mazzelaar is Ivy toch om door zovelen te worden beloond. Hierna moest Annet’s kameraadje weer aan het werk dat betekent, dekje om en weer aan de slag. Maar dit vindt Ivy niet erg, dat vindt ze juist hartstikke leuk. Ivy is tenslotte een rasechte assistentiehond.
naar boven
De kop is eraf!
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 22 september 2022

Vele van onze schoolbezoekers hebben deze week hun eerste schoolbezoek gehad. Dit was weer even spannend na de zomervakantie. Maar het was vooral een leuk weerzien onder collega’s. Team Parkstad maandag maakte van de gelegenheid gebruik om deze leuke groepsfoto te maken. Zodra onze mensen weer aan de slag zijn met leerlingen, voelt het net alsof ze nooit zijn gestopt.
naar boven
10 jarig jubileum met een koperen randje!
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 15 september 2022

Op dinsdag 6 september kon Marianne dan eindelijk met haar teamleden haar tienjarig jubileum vieren. Samen met haar teamleden was ze uitgenodigd voor een heerlijk 2 gangen menu en nam ze aan de vooravond van haar koperen jubileum, eindelijk haar welverdiende Gips speldje in ontvangst. Natuurlijk mocht een mooie bos bloemen ook niet ontbreken. Ton was aanwezig om dit uit te reiken in combinatie met een persoonlijk verhaal over haar werkzaamheden als ervaringsdeskundige. Zo geeft Marianne een extra aanvulling d.m.v. voorlichting over het hoorapparaat en hoe je gehoorschade kunt voorkomen. Heb je vragen op dit gebied? Dan moet je bij onze Marianne zijn. Het was een hele gezellige avond en mooi om te zien dat haar hele team aanwezig was om dit bijzondere moment te vieren. Marianne, van harte gefeliciteerd! Wij hopen je nog lang bij Gips te mogen verwelkomen. Een medewerker van de Brikke Oave heeft deze leuke foto gemaakt!
naar boven
In het sop ermee!!
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 8 september 2022

Nu wij allemaal weer zijn opgeladen, zijn onze bussen door vele liefdevolle handen nog eens goed in het sop gezet. We weten nu zeker dat zowel onze ervaringsdeskundigen, als onze bussen er weer helemaal klaar voor zijn! Wij kijken uit naar de vele projecten en veilige kilometers. Dank aan iedereen die de handen uit de mouwen heeft gestoken.
naar boven
Ons schooljaarverslag staat online!
door Patrick ten Bruggencate - vrijdag 2 september 2022

Hier is het dan! Ons schooljaarverslag staat vanaf nu online. Dit verslag is gevuld met leuke gebeurtenissen voor onze organisatie in het schooljaar 2021-2022. Leuk voor mensen die ons nog niet zolang volgen en bepaalde berichten hebben gemist. Maar ook voor degene die graag even terug wil kijken. Lees het verslag via: https://gips-sl.blogspot.com en zie onderstaande link. Wij wensen jullie veel leesplezier!
naar boven
Ons schooljaarverslag komt eraan.
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 1 september 2022

Zo vlak voor het begin van het schooljaar 2022-2023 kijken we nog één keer terug naar het vorige schooljaar in ons schooljaarverslag. Dit verslag is vanaf vrijdag 2 september om 12:00 uur op ons blog te vinden. Benieuwd? Kom dan morgen na 12:00 uur terug naar een van onze kanalen voor de link!
naar boven
Een speelmiddag voor iedereen.
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 25 augustus 2022

Woensdagmiddag 10 augustus vond de speelmiddag plaats i.s.m. Speeltuinwerk Limburg en Stichting het Gehandicapte Kind. Een heuse middag waar ieder kind aan mee mocht doen. Gehandicapt of niet iedereen was welkom. Samen probeerde we de kinderen op deze warme zomerdag te laten ervaren hoe het voelt als je niet goed kunt lopen of als je blind bent en toch in de zandbak wilt spelen. Maar ook hoe je kunt dammen zonder handen m.b.v. een voelspriet. Deze middag zou natuurlijk niet compleet zijn zonder de aanwezigheid van onze vrijwilligers. Een ieder nam een opdracht voor zijn of haar rekening om zo samen het parcours te doorlopen. Na afloop gingen de kinderen natuurlijk niet met lege handen naar huis. De jongens en meisjes kregen allemaal een prachtig deelnamecertificaat. Deze middag was niet mogelijk geweest zonder de gastvrijheid van Speeltuin De Spelewei in Heerlen en de parasols van Speeltuin Vaesrade & kinderboerderij. Bedankt aan iedereen voor jullie bijdrage en inzet.
naar boven
Gips S&L aanwezig bij Inspiratiefestijn.
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 18 augustus 2022

Op 2 juli jl. organiseerde VKKL (Vereniging Kleine Kernen Limburg) het Inspiratiefestijn. Deze bijeenkomst vond plaats in Sint-Joost in en rond gemeenschapshuis ‘t Patronaat. Deze dag werd onder andere georganiseerd voor beheerders van gemeenschapshuizen. Tijdens deze bijeenkomst werd veel informatie gegeven over allerlei onderwerpen waar gemeenschapshuizen mee te maken krijgen. Stichting GIPS was tijdens deze bijeenkomst aanwezig en heeft het thema toegankelijkheid onder de aandacht gebracht. Marianne Ubachs was namens stichting GIPS aanwezig en heeft de bezoekers de toegankelijkheid van het gebouw laten beoordelen en zij gaf tips en tricks.
naar boven
Honkbaltoernooi voor blinden en slechtzienden.
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 11 augustus 2022

Op zaterdag 20 en zondag 21 augustus vindt bij De Haamen in Beek (honkbalvelden van HSV De Cheetahs) een B4B (Baseball for the blind) toernooi plaats. Dit evenement wordt georganiseerd door Iedereen Kan Sporten Westelijke-Mijnstreek (IKS WM), HSV , Sittard Condors en de AIBXC (Italian Association Baseball Played From Blind). De WBSC (World Baseball and Softball Confederation) heeft dit evenement aangekondigd als eerste officiële B4B evenement, in de aanloop om B4B naar de paralympische spelen te brengen. Om dit toernooi mogelijk te maken is er onlangs een crowdfunding opgezet. Het streefbedrag van 3000 euro is bereikt. De deelnemende landen aan dit toernooi zijn: Nederland, Duitsland, Italië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Heb jij een visuele beperking en wil je deze sport graag eens proberen? Dan kun je iedere vrijdagavond terecht voor een training bij HSV De Cheetahs te Beek van 19:00 uur tot 20:30 uur. Bron: https://www.unieksporten.nl/crowd ... → Lees meer
naar boven

Pagina 3 van 24
Vorige
1
2
3
4
5
6
7
24
Volgende