GIPS Team Aachen traint medewerkers van de Stadt Aachen
door Hans Diederen - dinsdag 9 april 2019

Einmal in die „Schuhe des Anderen“ treten... Mitarbeiter und Mitarbeiterinnen der Aachener Stadtverwaltung aus unterschiedlichen Fachbereichen hatten jetzt erstmalig die Gelegenheit, eine Schulung der besonderen Art zu belegen. Der Verein GIPS Spielen & Lernen (GIPS S&L) gab ihnen darin als Menschen ohne Behinderung die Möglichkeit, einen realen Perspektivenwechsel vorzunehmen und ihnen damit ein eindrucksvolles Bild von Menschen mit Behinderung zu vermitteln. In Zusammenarbeit mit der städtischen Leitstelle „Menschen mit Behinderungen“ machten sich demnach 15 Kollegen und Kolleginnen des Fachbereichs „Stadtentwicklung und Verkehrsanlagen“ auf den Weg, nach einem alten indianischen Sprichwort „in den Schuhen des Anderen“ zu treten. Ausgerüstet mit Schwarzbrillen, Langstöcken und / oder mit Rollstühlen musste von den Teilnehmern mit zwei Straßenüberquerungen der Weg vom Verwaltungsgebäude Hackl& ... → Lees meer
naar boven
Kijkt u weleens in uw spam folder?
door Patrick ten Bruggencate - dinsdag 15 januari 2019

In het begin keek ik nooit naar de spam folder want spam is immers ongewenste reclame maar de laatste tijd ben ik naar het spam aanbod gaan kijken dat binnenkomt op mijn mailadres. Wat me opvalt is dat het gaat om Duitstalige spam terwijl GIPS waar ik vrijwilligerswerk voor doe een Nederlands bedrijf is. Wat verder opvalt zijn de mailadressen waarvandaan de spam gestuurd wordt want deze adressen zijn duidelijk niet van mensen met normale namen als er überhaupt een mens achter het account zit. Verder heb ik gekeken naar de domeinnamen waar de spam wordt verstuurd. Domeinen die niet eindigen met .de wat je wel zou verwachten omdat de mailtjes Duits zijn. Al met al spam blijft komen en verbruikt ongewenst elektriciteit en bandbreedte. Het enige dat je kan doen is een spam filter installeren en hopen dat het spam probleem ooit eens op de agenda komt van de grootste internet service providers zodat aan deze verspilling een einde komt.
naar boven
Hoog bezoek bij GIPS Team Heinsberg
door Hans Diederen - dinsdag 11 december 2018

Tijdens het project aan de In der Schlee school in Hückelhoven werd GIPS team Heinsberg bezocht door de burgemeester, de plv directeur Sociale Zaken en de directeur van St. Lambertus (sponsor van het project). GIPS krijgt steeds meer bekendheid in Duitsland. Een mooi voorbeeld van Euregionale samenwerking. Lees ook het persbericht (link).
naar boven
Zo beleef je GIPS
door Hans Diederen - donderdag 6 december 2018

In de rubriek 'Dat maakt Stein voor mij' zijn verhalen te vinden van mensen. Dat wat ze beweegt, waar ze iets van willen melden, etc. Zo ook dit prachtige verhaal over GIPS op school. Klik op de onderstaande link om naar de site te gaan.
naar boven
GIPS werkt mee aan bewustwording gebruik website
door Hans Diederen - vrijdag 30 november 2018

Dat zelf ervaren leidt tot bewustwording is voor GIPS natuurlijk gemeengoed. Daarom is het iedere keer weer leuk te zien dat het 'kwartje' valt als je iets aan den lijve ondervind zoals dat bij de medewerkers van de gemeente Stein gebeurde. Lees meer hierover in het bijgevoegde krantenartikel.
naar boven
Niet alwééééér een platform…dat niet werkt!
door Hans Diederen - dinsdag 9 oktober 2018

Als Gideonsbende bij elkaar om de verbinding tussen burgers, professionals en overheden concreet te maken. Samen met Burgerkracht, Positieve Gezondheid Limburg, Spil in de wijk, provincie Limburg en SMOL aan het werk om dit te realiseren. Tips van harte welkom!
naar boven
GIPS Team Aachen test toegankelijkheid in Alsdorf
door Hans Diederen - woensdag 26 september 2018


Naast het project van GIPS op school kwam de vraag om samen met de kinderen van klas 6 de toegankelijkheid van Alsdorf onder de loep te nemen. De resultaten zijn aan de burgemeester van Alsdorf gerapporteerd. Een prachtig project.
naar boven
Gouden Venus van Milo
door Hans Diederen - zondag 23 september 2018

Feestelijke bijeenkomst voor de uitreiking van de gouden Venus van Milo. Onze Suzanne is genomineerd. Vele mooie initiatieven en mensen die zich voor een betere wereld inzetten. Er bij zijn is al een hoofdprijs!
naar boven
Congres Jong NL Limburg piepers jassen
door Hans Diederen - zaterdag 15 september 2018

Bezoekers van het congres krijgen de mogelijkheid om met de Buddyrace kennis te maken. Een nieuw spelelement waar 7 opdrachten gerelateerd aan beperkingen de revu passeren.
naar boven
GIPS Team Aachen koppelt schoolbezoek aan test toegankelijkheid
door Hans Diederen - maandag 3 september 2018

GIPS Team Aachen is nadat ze het GIPS-project op school met de leerlingen hebben gedaan, de toegankelijkheid van de stad Alsdorf gaan testen. Leerlingen zijn met controlelijsten aan de slag gegaan. Enkele leerlingen zijn in een rolstoel of als blinde door straten gegaan en hebben winkels bezocht. Een openbaring voor alle partijen. De resultaten hebben team en leerlingen aan de burgermeester gepresenteerd. De krant was erbij (zie bijlage).
naar boven

Pagina 5 van 18
Vorige
1
2
3
4
5
6
7
8
9
18
Volgende