Vrijwilligersmarkt Venray succesvol!
door Hans Diederen - maandag 18 september 2017

Tijdens de vrijwilligersmarkt in Venray, georganiseerd door Match, hebben de medewerkers van GIPS 4 bezoekers weten te interesseren voor GIPS. Een mooi resultaat want vrijwilligerswerk bij GIPS heeft meerwaarde.
naar boven
Buddy race valt in de smaak bij jeugdleiders Jong NL Limburg
door Hans Diederen - maandag 18 september 2017

Tijdens het Younglands Festival is de Buddy Race gepresenteerd. Een spel waarbij kinderen leren en ervaren wat het leven met een beperking is. De samenwerking tussen GIPS S&L en Jong NL Limburg heeft een mooie speelse en leerzame activiteit voor de afdelingen opgeleverd waarvan tijdens de kaderschouw 2017 een tipje van de sluier werd opgelicht. Vanaf 2018 kunnen de afdelingen hier op intekenen. Het younglands festival, dat overigens perfect georganiseerd was, trok ruim 400 kaderleden van Jong NL.
naar boven
Gouden Venus van Milo
door Hans Diederen - dinsdag 29 augustus 2017

Mensen met een beperking die een inspirerend voorbeeld zijn worden in de spot light gezet. Daarvoor wordt door het DELA Goededoelenfonds ook dit jaar weer de wedstrijd 'Gouden Venus van Milo' uitgeschreven. Interesse om mee te doen of te stemmen? Klik op de link.
naar boven
GIPS bezoekt BS De Poolster in Stein
door Hans Diederen - maandag 21 augustus 2017

Wil je een keer zien wat het team van GIPS op school doet, kijk dan naar het filmpje dat door LOS (Lokale Omroep Stein) gemaakt is van het GIPS-project.
naar boven
Binnen spelen met social media over buiten spelen????
door Hans Diederen - woensdag 19 juli 2017

Project Nieuwe Wegen: Samen met het team van SpeL werken aan een groter bereik op social media.
naar boven
Symposium Bruggen slaan succesvol
door Hans Diederen - vrijdag 7 juli 2017

Inspirerende verhalen en goede workshops met concrete aanknopingspunten. Leuk om er bij te zijn en er aan bij te kunnen dragen.
naar boven
Hard werken aan Buddy Race met Jong Nederland Limburg
door Hans Diederen - donderdag 22 juni 2017

Het idee is in een vergaand stadium uitgewerkt. Vandaag de puntjes op de 'i' zetten. Er is ook al een logo voor de Buddy Race die GIPS en Jong Nederland samen gaan aanbieden aan de afdelingen van Jong Nederland.
naar boven
IFTAR Kerkrade indrukwekkende ervaring
door Hans Diederen - woensdag 14 juni 2017

Voor Maatschappelijke Organisaties liggen er kansen. Juist in de ramadan is deze bijeenkomst door de politie, SMKK en PPM georganiseerd. Vasten spoort aan tot nadenken en overdenken. Moslim gemeenschap treft politie en omgekeerd. Insteek: verbinding maken met elkaar, en dat lukt. Na een inspirerend verhaal door een imam en een diaken worden, als bijna vanzelfsprekend, contacten gelegd tussen mensen die eerst vreemden voor elkaar waren. De sfeer was losjes met veel begrip, respect en een gezonde nieuwsgierigheid naar elkaar toe. Gezamenlijk eten helpt daar natuurlijk ook bij. De politie zoekt nadrukkelijk meer de verbinding met de maatschappij. Maatschappelijke Organisaties kunnen daarbij een meerwaarde hebben. Dan is het handig als je kunt vertellen over SMOL. Daar gaan we nog een keer over in gesprek met elkaar hebben we elkaar beloofd bij het afscheid. Ik ben met een goed gevoel naar huis gegaan. Complimenten aan de organisatoren. Hans Diederen GIPS Spelen & Leren
naar boven
Girocents sponsoractie geslaagd voor GIPS.
door Patrick ten Bruggencate - vrijdag 9 juni 2017

De Girocents sponsoractie van de Duitse bank Sparkasse Heinsberg geslaagd voor GIPS.
naar boven
Sportieve actie van de Esther Vergeer Foundation
door Ton Pillich - dinsdag 23 mei 2017
Op woensdag 7 juni organiseert de Esther Vergeer Foundation in samenwerking met LTC B.R.Z. te Beek (Limburg) een open dag ter kennismaking met de rolstoeltennissport voor kinderen tussen de 6 en 18 jaar oud met een enkelvoudige lichamelijke beperking, woonachtig in de regio Beek. Esther Vergeer zal tijdens de open dag aanwezig zijn. Het initiatief Join the Club van de Esther Vergeer Foundation onderscheidt zich door er daadwerkelijk voor te zorgen dat de kinderen op de juiste plek bij de vereniging terecht komen en de vereniging er klaar voor is om kinderen met een lichamelijke beperking op een plezierige, veilige manier een goede plek bij de vereniging te bieden. De Esther Vergeer Foundation streeft niet naar een eenmalige kennismaking maar naar een meerjarige verbinding tussen kind en vereniging. Juist omdat de Esther Vergeer Foundation ervan overtuigd is dat lid zijn van een sportvereniging een kind met een lichamelijke beperking helpt om sterker en zelfstandiger de ... → Lees meer
naar boven

Pagina 5 van 15
Vorige
1
2
3
4
5
6
7
8
9
15
Volgende