Nieuws

Gezellig samen her schooljaar afsluiten.

Vrijdag 30 Juni 2023

Langzaam maar zeker loopt ook het schooljaar voor onze teams tegen het eind aan.
Meerdere teams maken van deze gelegenheid gebruik om samen het seizoen af te sluiten.
Zo werd er lekker gegeten bij De Eetkamer in Hoensbroek, terwijl anderen voor het eerst Mexicaans hebben gegeten bij El Comal.
Dit ziet er allemaal gezellig uit!👍

Jubileum Herbert Beeren.

Vrijdag 23 Juni 2023

Op 15 juni jl. werd het 10-jarig jubileum van Herbert Beeren samen met zijn team gevierd onder het genot van een heerlijk driegangenmenu.
Herbert had zijn 10-jarig jubileum eigenlijk al in 2020, echter door Corona en gezondheid van Herbert werd dit uitgesteld.
Herbert, hartelijk gefeliciteerd met deze bijzondere mijlpaal!

Workshop lichtverstandelijke beperking.

Donderdag 15 Juni 2023

Op 11 en 12 mei verzorgde Sandra, Tim en Annet een workshop rondom het thema: lichtverstandelijke beperking op het Herle College. Deze werd gestart met een rollenspel, gespeeld door Sandra en Tim.
Daarna mochten de leerlingen zelf aan de slag.
Ze kregen een ogenschijnlijk eenvoudige opdracht die uiteindelijk lastig uit te voeren bleek. Hierdoor hebben zij ervaren hoe het is een licht verstandelijke beperking te hebben. Hierdoor is er meer bewustwording en begrip gecreëerd.
De leerlingen hebben veel opgestoken van deze workshop. Sandra, Tim en Annet, jullie verdienen een dikke pluim.

Kinderblad Het Roertje over GIPS Spelen en Leren.

Donderdag 8 Juni 2023

Ons scholenproject kwam afgelopen maand opnieuw onder de aandacht in de media.
Deze keer kwam kinderblad Het Roertje een kijkje nemen tijdens een onze projectmiddagen op basisschool De Hovenier in Montfort.
Wie ooit een beter beeld wilde krijgen van onze projectmiddagen moet dit artikel zeker even onder de loep nemen. In dit artikel omschrijft Hanneke Drohm namelijk haarfijn wat je van een GIPS-middag mag verwachten en fotograaf Franco Gori heeft dit prima in beeld gebracht.
Wil je dit artikel gemakkelijk digitaal lezen?
Gebruik dan de volgende link en kies voor de uitgave van maandag 22 mei:
https://hetroertje.nl/het-roertje-digitaal/

Saskia Boer schrijft spannend jeugdboek.

Donderdag 1 Juni 2023

Onze collega Saskia Boer is naast haar activiteiten voor Stichting GIPS ook auteur en onlangs heeft zij een spannend jeugdboek uitgebracht getiteld: Avontuur in Maastricht.
Een korte samenvatting van het boek.
Lotte en haar zus Marieke kamperen met hun hond Wolf en hun ouders in Maastricht. Lotte is doof en heeft twee CI’s, een speciaal soort hoortoestel. Met Marieke praat ze in gebarentaal. Het gezin doet mee met een workshop bij de beroemde Maastrichtse kunstenaar Jacob van Loenen en ze gaan mee met een rondleiding door de grotten. Dan ontdekken de meisjes dat Jacob van Loenen groot gevaar loopt. Als de volwassen hen niet geloven, gaan ze de kunstenaar zelf waarschuwen. Dat loopt niet zoals ze hadden gedacht en ineens staat Lotte er alleen voor. Als in de grotten de batterijtjes van haar CI op zijn, heeft ze een extra groot probleem. Gelukkig is Lotte tenslotte toch de held van de camping.
Haar doel was om een leuk, spannend jeugdboek te schrijven voor alle kinderen, waari... → Lees meer

Draag bij aan een rolstoelbus.

Vrijdag 26 Mei 2023

Dat zorgverleners wel degelijk heel betrokken zijn bewijst Diana_Clout van Pactum. Zij is in de bres gesprongen voor een pleeggezin met twee jonge kinderen die een verstandelijke en lichamelijke beperking hebben. Het gezin wil een rolstoelbus aanschaffen aangezien de eigen auto’s niet meer voldoen. Daarvoor is geld nodig dat onder andere via fondsen, giften, donaties, etc. bij elkaar verzameld wordt. Zo ook deze crowdfundingactie: https://steunactie.nl/actie/aanschaf-rolstoelbus/-18412#description
#crowdfunding #allekleinebeetjeshelpen #donerenislief #delenislief #aanpassingen
#rolstoelbus #pleegouders #pleegezin

Buddyrace Jong Nederland Melick.

Vrijdag 19 Mei 2023

Ready, get set… go! Op woensdag 10 mei stonden de jongens en meisjes van Jong Nederland Melick in de startblokken. Deze avond namen ze namelijk deel aan de Buddyrace.
Samen met een partner kwamen ze voor allerlei uitdagingen te staan, waarbij ze soms blind op hun buddy moesten vertrouwen. Daarbij werden ze bijgestaan door een persoon met een beperking. Enthousiast werd er door het parcours heen geracet. Totdat zowel de vrijwilligers van GIPS, als de jongens en meisjes van Jong Nederland Melick tevreden naar huis gingen.
Dankjewel Jong Nederland Melick.

Zijn jullie ook geïnteresseerd in onze Buddyrace?
Neem dan contact op met Jong Nederland Limburg.

Een mooi einde aan een hoofdstuk.

Donderdag 11 Mei 2023

Op vrijdag 21 april gaf Stichting GIPS een gepast afscheid aan Marianne Ubachs.
Marianne heeft zich de afgelopen 10 jaar met heel haar hart ingezet voor onze organisatie. Dit konden we daarom ook niet geruisloos voorbij laten gaan. Deze vrijdag ontving ze dan ook haar welverdiende speldje en werd er door Hans Diederen stilgestaan bij wat ze allemaal voor GIPS Spelen & Leren heeft gedaan. Vele van onze mensen kennen Marianne als coördinerend coach waarbij ze bijsprong als onze mensen met de handen in het haar zaten. Kwam je er niet uit? Dan hoefde je maar naar Marianne te bellen en samen werd er gezocht naar een oplossing. Wanneer er bijvoorbeeld geen vervanging was gevonden voor op school, was Marianne met alle liefde bereid om je uit de brand te helpen. Was er een probleem binnen je team wat jezelf niet kreeg opgelost? Niet lang blijven knellen, Marianne bellen. Hoe mooi is het dan om dit hoofdstuk op gepaste manier af te sluiten. Marianne wij wensen je veel succes voor nu en i... → Lees meer

Een leuke groepsfoto van Parkstad Woensdag.

Vrijdag 5 Mei 2023

Onlangs kregen we deze leuke groepsfoto doorgestuurd van Parkstad woensdag.
Deze foto is op 19 april genomen.
Na hun schoolbezoek aan basisschool Bleijerheide in Kerkrade.

Autobedrijf Wealer maakt onze bussen nóg veiliger.

Dinsdag 2 Mei 2023

Dankzij autobedrijf Wealer in Sittard zijn de bussen van GIPS S&L nu nóg veiliger.
Hartelijk dank namens al onze medewerkers. We kijken er naar uit om deze aanpassingen te gebruiken en vele veilige kilometers te rijden.
Dit is waar Wealer voor staat.
"Wealer is meer dan alleen een autobedrijf. Wij zijn maatschappelijk betrokken omdat we geloven in het belang van duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid. We werken daarom samen met lokale organisaties zoals Stichting GIPS om onze gemeenschap te ondersteunen en een positieve impact te maken. Zo bieden wij Stichting GIPS de mogelijkheid om gebruik te maken van onze werkplaats om zo parkeersensoren in hun bussen te bouwen. Zo kan Stichting GIPS weer veilig de weg op." – Wealer mobiliteit voor iedereen.

Pagina 5 van 30

Sponsoren