Gezellig samen lunchen.
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 10 februari 2022

Nog voordat de Coronacrisis begon hadden wij onze medewerkers een lunch belooft. Door omstandigheden, moesten we dit heel lang uitstellen. Gelukkig is er inmiddels weer veel meer mogelijk en kunnen we de teams, eindelijk de lunch aanbieden die ze verdienen! De teams maandag Parkstad en Baarlo mochten het spits afbijten. Niet alleen krijgen onze mensen een lekkere lunch aangeboden, ook krijgen ze een kijkje in een VR (Virtual Reality) Terwijl ze zich onderdompelen in een virtuele wereld, zien ze gelijk wat voor vorderingen ons project 'Beleef Autisme' heeft gemaakt. Bijgevoegd zie je een fotocollage van deze middagen. Met op twee foto's, de leden van maandag Parkstad en op de derde, krijgen twee van onze mensen een VR bril op.
naar boven
Gips Spelen en Leren: Dankjewel voor het meedenken!
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 3 februari 2022

Een tijdje geleden deden wij een oproep naar onze medewerkers met de vraag hoe we o.a. basisschoolleerlingen, na de twee reguliere Gips middagen nog kunnen betrekken en zo de naamsbekendheid van Gips kunnen vergroten. We zijn heel blij met de feedback die we hebben ontvangen. Met dank aan deze feedback, gaat het ons zeker lukken, het communicatieplan verder vorm te geven. We weten nu veel beter welke richting we uit moeten gaan. Daarom zegt Gips dankjewel voor het meedenken en we houden jullie op de hoogte van de verdere ontwikkelingen. Blijf onze platformen dus in de gaten houden en wees als een van de eerste op de hoogte.
naar boven
Update i.v.m. Coronaversoepelingen.
door Patrick ten Bruggencate - vrijdag 28 januari 2022

Gisteren zijn er tijdens de persconferentie meerdere versoepelingen aangekondigd, zo ook in het basisonderwijs. Ondanks dat er nu weer meer ruimte is, hebben we besloten om voor in ieder geval 3 weken geen schoolbezoeken in te plannen. Daarna zullen wij opnieuw een afweging maken. Wij gaan ervan uit dat het uiteindelijk de goede kant opgaat en dat we ergens in de komende maanden de schoolprojecten kunnen hervatten. Maar voor nu is nog altijd voorzichtigheid geboden en daar geven wij dan ook gehoor aan. Zowel voor onze medewerkers als de scholen die wij bezoeken. Blijf tot die tijd allen gezond en hopelijk tot gauw.
naar boven
Stem op Jongeren Netwerk Limburg.
door Patrick ten Bruggencate - woensdag 19 januari 2022

Onder het thema Kansengelijkheid voor alle jongeren, wordt dit jaar het Appeltje van Oranje uitgereikt. Een van de kanshebbers op deze mooie prijs is: Jongeren Netwerk Limburg. Deze maatschappelijke organisatie, zet zich in om de positie van jongeren in Limburg te versterken. Dit mooie initiatief dragen wij een warm hart toe. Jij ook? Gebruik dan deze link om je stem uit te brengen: https://www.appeltjevanoranje.nl/projecten/jongeren-netwerk-limburg Stemmen is mogelijk t/m vrijdag 21 januari 2022
naar boven
Denk je mee?
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 6 januari 2022

Achter de schermen wordt er bij Gips spelen en leren, nog steeds hard gewerkt. Zo zijn wij nu bezig met de opzet van een plan. Met als einddoel de doelgroep basisschool leerlingen, ouders leerkrachten ect. Ook na de twee schoolbezoeken betrokken te houden. Een van deze ideeën is om de leerlingen in groepjes een oplossing te laten verzinnen, om het leven van een gehandicapt persoon te vereenvoudigen. Deze ideeën, worden vervolgens verzamelt en om de zoveel weken, wordt er een winnaar uitgekozen door een jury van leerkrachten en mensen met een handicap. We hopen hiermee de bekendheid van onze organisatie te vergroten. Dit is slechts een voorbeeld en daarom vragen onze medewerkers om ook eens mee te denken over hoe we onze doelgroepen nauwer kunnen betrekken bij Spelen en Leren. Heb jij zelf een goed idee? Stuur dit dan voor donderdag 20 januari in.
naar boven
Een terugblik voor het einde van 2021.
door Patrick ten Bruggencate - zaterdag 1 januari 2022

Weer terug van weggeweest. Zo vlak voor het einde van het jaar, kijken we terug met deze Flashback Friday! Deze collage bestaat uit foto's van ons bezoek aan OBS Aan De Meule. Er waren te veel leuke foto's om uit te kiezen. Maar het is ons wel gelukt, om hier een leuke herinnering van te maken Deze collage bestaat uit verschillende foto's van het Braille schrijven, het blindenstok lopen en het rolstoel rijden.
naar boven
Fijne feestdagen en een gelukkig 2022 van GIPS Spelen en Leren.
door Patrick ten Bruggencate - zaterdag 25 december 2021

Terwijl onze Olle zijn lichtgevende neus gebruikt om zijn weg in het donker te vinden, wenst Gips spelen en leren onze medewerkers en volgers, hele fijne feestdagen toe en een voorspoedig 2022! Op de afbeelding zie je onze arme Olle, die de weg naar huis is kwijtgeraakt. Gelukkig waren het rendier Rudolph en de kerstman zo aardig Olle's neus van magisch licht te voorzien, zodat hij de weg naar huis kon terugvinden.
naar boven
Fijne feestdagen.
door Patrick ten Bruggencate - zaterdag 18 december 2021

Het is alweer bijna zover! Over een enkele week is het weer kerst. Een tijd van warmte en waarin we graag bij elkaar willen zijn. Deze leuke klassenfoto van Team Roermond, past hier perfect bij. En kijken we graag terug op een tijd waarin we weer even dichter bij elkaar mochten zijn. De kerstdagen zullen er ook anders uitzien dan we willen. Maar onthoud, het gaat niet om de grote van de groep waarmee je de kersttafel deelt, maar het gezelschap waarmee je deze dagen deelt.
naar boven
Gips Spelen en Leren houdt medewerkers warm!
door Patrick ten Bruggencate - woensdag 8 december 2021

De dagen zijn korter en worden weer kouder. Vele zijn bezig met de laatste inkopen voor de feestdagen en in huis wordt de verwarming omhoog gedraaid. Om ervoor te zorgen dat onze medewerkers warmer over straat kunnen stuurde Spelen en Leren hun allen een sjaal en een persoonlijk bedankje van onze directeur Hans Diederen. Het afgelopen jaar was voor vele weer een jaar van onzekerheden en aanpassen. "Wanneer zouden we weer naar school mogen?", "Wanneer kan ik weer datgene doen, waar ik zoveel plezier uithaal?" Dit zijn vragen waar stichting Gips geen antwoorden op heeft en we moeten het elke week weer opnieuw afwegen. Desalniettemin, heeft iedereen het afgelopen jaar zich op zijn of haar eigen manier ingezet voor de organisatie zowel op school als achter de schermen. Hier zijn wij allemaal ontzettend trots op. En hoe onzeker de komende periode ook nog is, een ding is zeker, wij dragen ieder een warm hart toe en houden onze medewerkers tijdens deze wintermaanden, lekker warm!
naar boven
Marjo en Christien vieren 25 jarig jubileum.
door Patrick ten Bruggencate - vrijdag 3 december 2021

Op woensdag 24 november, werd een heel bijzonder jubileum gevierd. Onze medewerkers Marjo en Christien zijn namelijk alweer 25 jaar actief binnen onze stichting. Dit konden wij natuurlijk niet geruisloos voorbij laten gaan. Daarom werd er in de Brikke Oave een speciaal etentje georganiseerd, voor de dames en hun teamleden. Hans Diederen mocht deze avond ook niet ontbreken. En reikte na een persoonlijke toespraak over hun werkzaamheden bij stichting Gips, een mooi boeket bloemen en het beroemde Gips S&L speldje uit. Op de afbeelding zie je een collage van een aantal foto's. Op de eerste foto zie je Hans die onze jubilarissen toespreekt. Op de middelste staan onze twee trotse medewerkers Marjo & Christien, met het mooie boeket bloemen en in het midden Hans Diederen. Op de derde foto zie je verschillende teamleden aan de grote tafel zitten. Op de vierde zie je een van de voorgerechten, de overheerlijke Carpaccio van De Brikke Oave. En op de laatste foto, het mooie Gips S&L speldje.
naar boven