Nieuws

10 jarig jubileum met een koperen randje!

Donderdag 15 September 2022

Op dinsdag 6 september kon Marianne dan eindelijk met haar teamleden haar tienjarig jubileum vieren. Samen met haar teamleden was ze uitgenodigd voor een heerlijk 2 gangen menu en nam ze aan de vooravond van haar koperen jubileum, eindelijk haar welverdiende Gips speldje in ontvangst.
Natuurlijk mocht een mooie bos bloemen ook niet ontbreken.
Ton was aanwezig om dit uit te reiken in combinatie met een persoonlijk verhaal over haar werkzaamheden als ervaringsdeskundige.
Zo geeft Marianne een extra aanvulling d.m.v. voorlichting over het hoorapparaat en hoe je gehoorschade kunt voorkomen. Heb je vragen op dit gebied? Dan moet je bij onze Marianne zijn.
Het was een hele gezellige avond en mooi om te zien dat haar hele team aanwezig was om dit bijzondere moment te vieren. Marianne, van harte gefeliciteerd! Wij hopen je nog lang bij Gips te mogen verwelkomen.
Een medewerker van de Brikke Oave heeft deze leuke foto gemaakt!

In het sop ermee!!

Donderdag 8 September 2022

Nu wij allemaal weer zijn opgeladen, zijn onze bussen door vele liefdevolle handen nog eens goed in het sop gezet.
We weten nu zeker dat zowel onze ervaringsdeskundigen, als onze bussen er weer helemaal klaar voor zijn!
Wij kijken uit naar de vele projecten en veilige kilometers.
Dank aan iedereen die de handen uit de mouwen heeft gestoken.

Ons schooljaarverslag staat online!

Vrijdag 2 September 2022

Hier is het dan! Ons schooljaarverslag staat vanaf nu online.
Dit verslag is gevuld met leuke gebeurtenissen voor onze organisatie in het schooljaar 2021-2022.
Leuk voor mensen die ons nog niet zolang volgen en bepaalde berichten hebben gemist.
Maar ook voor degene die graag even terug wil kijken.
Lees het verslag via: https://gips-sl.blogspot.com en zie onderstaande link.
Wij wensen jullie veel leesplezier!

Ons schooljaarverslag komt eraan.

Donderdag 1 September 2022

Zo vlak voor het begin van het schooljaar 2022-2023 kijken we nog één keer terug naar het vorige schooljaar in ons schooljaarverslag.
Dit verslag is vanaf vrijdag 2 september om 12:00 uur op ons blog te vinden.
Benieuwd? Kom dan morgen na 12:00 uur terug naar een van onze kanalen voor de link!

Een speelmiddag voor iedereen.

Donderdag 25 Augustus 2022

Woensdagmiddag 10 augustus vond de speelmiddag plaats i.s.m. Speeltuinwerk Limburg en Stichting het Gehandicapte Kind. Een heuse middag waar ieder kind aan mee mocht doen.
Gehandicapt of niet iedereen was welkom. Samen probeerde we de kinderen op deze warme zomerdag te laten ervaren hoe het voelt als je niet goed kunt lopen of als je blind bent en toch in de zandbak wilt spelen.
Maar ook hoe je kunt dammen zonder handen m.b.v. een voelspriet.
Deze middag zou natuurlijk niet compleet zijn zonder de aanwezigheid van onze vrijwilligers.
Een ieder nam een opdracht voor zijn of haar rekening om zo samen het parcours te doorlopen.
Na afloop gingen de kinderen natuurlijk niet met lege handen naar huis.
De jongens en meisjes kregen allemaal een prachtig deelnamecertificaat.
Deze middag was niet mogelijk geweest zonder de gastvrijheid van Speeltuin De Spelewei in Heerlen en de parasols van Speeltuin Vaesrade & kinderboerderij. Bedankt aan iedereen voor jullie bijdrage en inzet.

Gips S&L aanwezig bij Inspiratiefestijn.

Donderdag 18 Augustus 2022

Op 2 juli jl. organiseerde VKKL (Vereniging Kleine Kernen Limburg) het Inspiratiefestijn. Deze bijeenkomst vond plaats in Sint-Joost in en rond gemeenschapshuis ‘t Patronaat. Deze dag werd onder andere georganiseerd voor beheerders van gemeenschapshuizen. Tijdens deze bijeenkomst werd veel informatie gegeven over allerlei onderwerpen waar gemeenschapshuizen mee te maken krijgen. Stichting GIPS was tijdens deze bijeenkomst aanwezig en heeft het thema toegankelijkheid onder de aandacht gebracht. Marianne Ubachs was namens stichting GIPS aanwezig en heeft de bezoekers de toegankelijkheid van het gebouw laten beoordelen en zij gaf tips en tricks.

Honkbaltoernooi voor blinden en slechtzienden.

Donderdag 11 Augustus 2022

Op zaterdag 20 en zondag 21 augustus vindt bij De Haamen in Beek (honkbalvelden van HSV De Cheetahs) een B4B (Baseball for the blind) toernooi plaats. Dit evenement wordt georganiseerd door Iedereen Kan Sporten Westelijke-Mijnstreek (IKS WM), HSV , Sittard Condors en de AIBXC (Italian Association Baseball Played From Blind). De WBSC (World Baseball and Softball Confederation) heeft dit evenement aangekondigd als eerste officiële B4B evenement, in de aanloop om B4B naar de paralympische spelen te brengen. Om dit toernooi mogelijk te maken is er onlangs een crowdfunding opgezet. Het streefbedrag van 3000 euro is bereikt.
De deelnemende landen aan dit toernooi zijn: Nederland, Duitsland, Italië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Heb jij een visuele beperking en wil je deze sport graag eens proberen? Dan kun je iedere vrijdagavond terecht voor een training bij HSV De Cheetahs te Beek van 19:00 uur tot 20:30 uur.
Bron: https://www.unieksporten.nl/crowd... → Lees meer

Saskia Boer: GIPS is geweldig.

Donderdag 4 Augustus 2022

Saskia Boer, auteur en ervaringsdeskundige bij stichting Gips vertelt in een recente blogpost met eigen woorden precies waar het Gips project voor staat en waar het zich op basisscholen mee bezig houdt. Saskia vertelt ook hoe ze haar invulling geeft aan het gebarenspel en hoe ze leerlingen van groep 7 & 8 hun voornaam leert spellen d.m.v. het handalfabet, zoals te zien is op de bijhorende foto. Saskia, die tot verkort een CI implantaat draagt en dus weer kan horen, vertelt aan de hand van eigen plaatjes haar verhaal. Want hoe leg je nou op een eenvoudige manier uit hoe zo’n geavanceerd apparaat werkt? Saskia weet hoe. Ze ontkomt ook niet aan de vraag of het soms ook voordelen heeft om doof te zijn. Waarop Saskia dan antwoordt: “Ja hoor, ik doe ’s nachts hoortoestel en CI uit en hoor dan helemaal niets. Ik word niet wakker van onweer, blaffende honden, een feestje bij de buren of vuurwerk.” Soms zijn er dan ook slimmeriken die vragen: “dus u hoort s &rsquo... → Lees meer

Terugblik in de tijd: Succes voor blinde Suzanne.

Donderdag 28 Juli 2022

Deze week werpen we met ons blog een terugblik in de tijd! Naar het jaar 1995 om precies te zijn. Dit jaar werd Suzanne samen met haar leerkracht van Rooms-katholieke basisschool de Veldhof, geïnterviewd over haar tijd op een regulaire basisschool en de overstap naar het middelbaar onderwijs. Suzanne was toen der tijd de eerste met een visuele beperking in Limburg die met succes de regulaire basisschool heeft afgerond. Meer weten? Neem dan snel een kijkje op ons blog : https://gips-sl.blogspot.com/

Bedankje van KC De Kastanjelaar.

Donderdag 21 Juli 2022

Onlangs bracht het team van Venray een bezoek aan KC De Kastanjelaar. Soms wordt er ter herinnering nog een groepsfoto gemaakt met onze medewerkers of krijgen we na afloop nog een paar foto’s toegestuurd. Deze foto collage combineert het beide. De foto’s geven een goed beeld van waar wij ons op basisscholen mee bezig houden, terwijl onze medewerkers nauw worden betrokken bij het uitvoeren van de verschillende opdrachten. Natuurlijk mochten foto’s van de klassikale interview ronde ook niet ontbreken. Om dit bedankje nog persoonlijker te maken, staat in het midden van de collage de volgende tekst: Dankzij jullie hebben we genoten van een week vol zorg en techniek. Namens de kinderen en het team van KC De Kastanjelaar. Ons project is zo goed bevallen dat er al wordt gesproken over een afspraak voor volgend schooljaar. Bedankt voor dit leuke aandenken! Wij verheugen ons er al op om volgend jaar weer langs te komen.

Pagina 9 van 29

Sponsoren