Eerste doel fietsreis bereikt!
door Ton Pillich - dinsdag 5 juli 2016

De actie "Fietsen voor een bus" heeft onlangs haar eerste doel bereikt: beide sportievelingen Christel en Leon hebben Rome bereikt! Na een prachtige fietstocht van Malden naar Rome genoten zij een paar dagen van een zonnig, warm verblijf in Rome. Voor hun enthousiaste reisbeschrijving: zie http://www.pillich.nl De fietstocht is óók een sponsoractie: de opbrengst hiervan is voor GIPS Spelen & Leren en wordt besteed aan de (gedeeltelijke?) bekostiging van een dringend gewenste extra bus. Dit doel is nog niet helemaal bereikt, maar velen hebben al een bedrag van € 4395,60 bij elkaar gedoneerd.Belangrijk: de actie loopt nog tot 1 augustus, dus als er nog wat vakantiegeld overblijft...
naar boven
Niks te doen? Het Nieuwsbrief archief http://www.gips-sl.nl/meer-weten
door Patrick ten Bruggencate - zaterdag 25 juni 2016

Echt niks te doen? Lees ze allemaal! Het nieuwsbrief archief van Stichting GIPS.
naar boven
Dan Brown uitgelezen? De nieuwe nieuwsbrief van GIPS is er weer.
door Patrick ten Bruggencate - maandag 20 juni 2016

De nieuwe nieuwsbrief van GIPS is uit met meer nieuws over we fietsen voor een bus.
naar boven
JAARVERSLAG GIPS S&L
door Hans Diederen - maandag 13 juni 2016

Het jaarverslag 2015 van stichting GIPS Spelen & Leren is klaar. Voor geïnteresseerden is het bijgevoegd als document.
naar boven
FIETSERS VOOR EEN BUS IN DE STARTBLOKKEN: ETAPPEHULP VAN CHAUFFEURS VAN GIPS!
door Ton Pillich - maandag 9 mei 2016

De sponsoractie voor extra vervoerscapaciteit voor ons Gehandicapten Informatie Project Scholen (GIPS) staat op € 2580! Voor een extra sponsorimpuls rijden de chauffeurs van GIPS de 2e etappe (Roosteren-Maastricht) met Christel en Leon mee. En natuurlijk om er een gezellige rit van te maken, dat spreekt bij GIPS vanzelf. Op 18 mei rijdt de groep van in totaal 13 personen van Roosteren naar Maastricht. We zijn nog in gesprek voor een passende ontvangst in deze mooie stad. Christel en Leon stellen zichzelf en hun actie voor in het YouTube-filmpje, kijken dus!
naar boven
Yes! Te gek! De nieuwe nieuwsbrief van GIPS is uit!
door Patrick ten Bruggencate - dinsdag 19 april 2016

U leest het hier editie 23 van de nieuwsbrief van GIPS is uit!
naar boven
Een stukje fietsen voor een bus: helpt u ons?
door Ton Pillich - dinsdag 5 april 2016

Twee zeer betrokken mensen gaan “een stukje fietsen” voor gehandicapten: van Malden naar Rome! Wie GIPS Spelen & Leren een warm hart toedraagt, kan deze reis sponsoren. Met de opbrengst hopen wij (een deel van) een nieuwe bus te kunnen aanschaffen. Helpt u ons door dit bericht te delen? Alvast bedankt!
naar boven
INITIATIEF ROLSTOELBASKETBALL IN MAASTRICHT
door Hans Diederen - maandag 28 maart 2016

Bijgevoegde informatie kregen wij. Niet alleen voor rolstoelers maar ook voor iedereen die slecht ter been is of niet zo makkelijk beweegt. Laat je inspireren door dit initiatief, het leek ons de moeite waard het hier te publiceren.
naar boven
GEBARENTAAL, WIE KENT HET NIET?
door Hans Diederen - woensdag 23 maart 2016

Kinderen op de basisschool krijgen uitleg en oefenen met gebarentaal. Een officieel taal die eigenlijk voornamelijk is voorbehouden voor mensen die doof zijn. Zou het niet goed zijn om dit in ons taalonderwijs in te bedden? Tijdens het GIPS project krijgen leerlingen een inkijken in het gebruiken van gebarentaal. Aan de hand van opdrachten op kaartjes beelden ze een verhaal uit.
naar boven
Dringend: chauffeur/begeleider gevraagd!
door Ton Pillich - donderdag 18 februari 2016
Dringende oproep! Stichting GIPS Spelen & Leren brengt en haalt teams naar en van basisscholen. We geven daar op eigen wijze voorlichting aan kinderen over en met mensen met een beperking. Wij hebben dringend behoefte aan chauffeurs/begeleiders, die met onze bussen het vervoer regelen. Onze chauffeurs hebben een gewoon rijbewijs. Zij hebben feeling voor de omgang met mensen met een beperking. Zij zijn minimaal een dagdeel per week beschikbaar. Wij trainen nieuwe chauffeurs op enkele aspecten van dit bijzondere vervoer. Bent u geïnteresseerd, of kent u organisaties of mensen die ons kunnen verder helpen? Neem dan contact op met: Miranda Nas (miranda.nas@gips-sl.nl) of Ton Pillich (ton.pillich@gips-sl.nl). U kunt ook bellen: 045-5312058 Wie helpt ons?
naar boven