Wij staan op!
door Hans Diederen - dinsdag 9 juni 2015

Wij staan op! is een beweging van 10 jongvolwassenen met een beperking. Deze groep is op 16 mei 2015 een publiekscampagne gestart voor het verbeteren van de positie van mensen met een beperking. Wij staan op! roept de regering op meer haast te maken met de ratificatie van het VN-verdrag voor mensen met een beperking in 2015. De groep brengt onder andere een manifest uit waarin zij het VN-verdrag in concrete eisen hebben omgezet. Zij vragen alle Nederlanders om hun steun te betuigen aan het manifest via de website www.wijstaanop.nl. Daarnaast zet de groep zich in om een mentaliteitsverandering in Nederland te bewerkstelligen. Ze willen dat er met hen in plaats van over hen wordt gepraat en dat zij niet worden gezien als een aparte groep voor wie van alles in aparte wetten en regelingen moet worden geregeld. Inclusiever denken en doen zien ze als een van de manieren om dat te bereiken. Voor meer informatie bezoek hun website.
naar boven
Wethouders Sittard Geleen bezoeken GIPS op school
door Hans Diederen - vrijdag 5 juni 2015

Vandaag waren mevr. A. Verblakt en dhr. L. Geilen, wethouders van de gemeente Sittard Geleen te gast bij GIPS op de BS Leyenbroek. De wethouders kwamen kijken hoe GIPS haar projecten uitvoert op basisscholen. GIPS en de gemeente zijn in gesprek over samenwerking en dan is het goed om GIPS-gevoel een keer aan den lijve te ervaren. Wethouders Geilen nam dan ook, onder toeziend oog van collega Verblakt, de kans waar om zelf een keer in de rolstoel te rijden (foto).
naar boven
GIPS S&L verzorgt Prokkelstages
door Hans Diederen - donderdag 4 juni 2015

Vandaag waren Dennis en Huib van de Catharinaschool te gast bij GIPS S&L voor hun Prokkelstage. Er werd hard gewerkt door deze twee prachtige kerels. Dennis op kantoor en Huib is mee geweest naar school. Het was weer een leuke en gezellige happening!
naar boven
Nieuwsbrief van GIPS is uit!
door Patrick ten Bruggencate - woensdag 3 juni 2015

Spelenderwijs ontdekken kinderen samen met gehandicapten hoe het is een beperking te hebben. Het resultaat: overwinnen van vooroordelen.
naar boven
GIPS S&L bij Europa Schule Erkelenz
door Hans Diederen - woensdag 3 juni 2015

Leerlingen van de Europa Schule in Erkelenz (D) hebben bezoek gehad van het GIPS project. Het resultaat zijn prachtige werkstukken.
naar boven
Inclusie op school
door Hans Diederen - maandag 1 juni 2015

RWTH/Signges faculteit voor gebarentaal en GIPS S&L hebben een seminar gegeven aan de studenten van de universiteit van Aachen over inclusie op school. De youtube film geeft een aardige impressie van dit seminar.
naar boven
GIPS concept gepresenteerd bij Euregionale samenwerkingspartners
door Hans Diederen - donderdag 21 mei 2015
Op uitnodiging van het Ministerie von Arbeit Integration und Soziales (MAIS) heeft GIPS S&L een presentatie van haar activiteiten gepresenteerd aan vertegenwoordigers van de Euregionale overheden van België, Luxemburg en Duitsland. Tijdens de bijeenkomst van de High Level Group Inclusion in Mons (B) is de filosofie en werkwijze van GIPS toegelicht. De aanwezigen toonde zich geïnteresseerd. Mogelijkheden voor samenwerking worden verder verkend. MAIS heeft aangegeven in Noord Rhein Westfalen GIPS te willen ondersteunen.
naar boven
Gezocht: vrijwilliger coach/chauffeur
door Miranda Nas - dinsdag 5 mei 2015
Wie ziet een uitdaging in het begeleiden van mensen met een beperking bij hun werk op scholen? Halen en brengen is één deel van het werk, onze medewerkers een podium bieden komt echter op de eerste plaats. Kijk voor meer informate op onze websaite. Leuk/interessant: Ben jij degene, die het voor elkaar krijgt anderen "in hun kracht te zetten"? Reageer dan meteen!
naar boven
LimburgLab
door Miranda Nas - vrijdag 24 april 2015

Gisterenavond bij de voorbereiding geweest voor het LimburgLab 2015. Het was een zeer de moeite waard. Wij zaten bij de flap vrijwilligers
naar boven
GIPS bij ontruiming Vie Curi Ziekenhuis
door Hans Diederen - donderdag 16 april 2015

GIPS deed woensdag 15 april mee aan ontruimingsoefening Vie Curi in Venlo. Deze week staat Venlo en andere gemeenten in midden Limburg in het teken van de oefening Waterkracht. Hulpdiensten oefenen wat te doen bij een overstroming. GIPS figureert met haar gehandicapte medewerkers bij diverse oefeningen. Dan wordt oefenen pas echt realistisch! Op de foto is Mieke (Syndroom van Usher) in gesprek met een BHV-er. Tevens deden twee rolstoel gebruikers mee. Op donderdag zijn er oefeningen georganiseerd waarbij grotere groepen burgers opgevangen moeten worden buiten het rampgebied. Ook daar is GIPS met haar mensen bij aanwezig. Thema zoals: afasie, blind met hond, autisme en rolstoelgebruikers, komen aan de orde.
naar boven