Ga met ons mee op vogelvlucht.
door Patrick ten Bruggencate - zaterdag 27 november 2021

Inmiddels zijn we wel klaar met Corona. Maar het virus is nog niet klaar met ons. Nu Covid-19 weer razendsnel om zich heen grijpt, zijn we genoodzaakt onze activiteiten opnieuw stil te leggen. Dit betekent echter niet dat we afgelopen tijd hebben stilgezeten. Sterker nog, toen het weer mogelijk was hebben we samen met onze medewerkers, de tijd goed benut. Nu moeten we onze schouders eronder zetten om het Coronavirus te verslaan! Ga je tot die tijd met ons mee op vogelvlucht? Houdt je dan maar goed vast! Wilt u de vogelvlucht video bekijken? Bezoek dan onze Facebook(https://www.facebook.com/GIPSSL/videos/1099760697429537/) of Instagram(https://www.instagram.com/reel/CWslB01A5PF/?utm_medium=copy_link) pagina.
naar boven
Levens redden, je moet het wel echt kunnen.
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 18 november 2021

"Levens redden je moet het wel echt kunnen" Zo Luidt de slogan van Het Oranje Kruis. Deze organisatie zet zich in voor het redden van levens en in de praktijk, zullen ze regelmatig te maken krijgen met mensen met een handicap. Daarom was Stichting Gips te gast om een waardevolle workshop te geven. Tijdens deze workshop, waren verschillende vrijwilligers aanwezig om invulling te geven aan deze leerzame middag. Op de bijgevoegde collage van een viertal foto's, zie je het volgende. Op de eerste foto zie je hoe er wordt gecommuniceerd met iemand die doof is. Op de tweede foto staan drie vrijwilligers die deze middag aanwezig waren. Op de derde staat onze directeur Hans die een presentatie geeft en op de vierde de benoemde slogan, "Levens redden, je moet het ook echt kunnen"
naar boven
Assistentiehond Ivy op bezoek bij SCHUNCK Bibliotheek Heerlen.
door Patrick ten Bruggencate - vrijdag 5 november 2021

Het heeft vier poten, een natte neus en is ontzettend trouw aan haar baasje. Precies we hebben het over assistentiehond Ivy! Op zondag 17 oktober gaf Annet samen met haar kameraadje, voorlichting over assistentiehonden. En wel bij SCHUNCK Bibliotheek Heerlen. Zo te zien heeft iedereen hiervan genoten en toen het sterke duo klaar was, werd Ivy nog eens extra verwend door de jongens en meisjes die hierbij aanwezig waren. Wat een geluksvogel.
naar boven
Geleidehond Yoko | Annemiek van Munster
door Patrick ten Bruggencate - zaterdag 30 oktober 2021
Binnen onze stichting, zijn er verschillende medewerkers met een geleidehond, assistentiehond etc. Denk bijvoorbeeld aan de trouwe viervoeters Ivy of Yelte. Dag in dag uit letten zij op hun baasjes en houden ze een extra oogje in het zeil. Altijd al willen weten hoe het voor deze honden is om hun werk uit te voeren? Dan is het boek 'Geleidehond Yoko' misschien wel wat voor jou! Met dit boek vertelt Annemiek van Munster verhalen vanuit het perspectief van haar maatje Yoko. Het is een laagdrempelig, humoristisch en informatief boek dat in verschillende formaten beschikbaar is zoals, een audioboek, E-book, Daisy-CD, full colorboek en het E-book in PDF formaat. Benieuwd geworden? 'Geleidehond Yoko' is via Annemiek's persoonlijke website te bestellen: https://annemiekvanmunster.nl/shop/geleidehond-yoko/
naar boven
Gebarentolk Irma Sluis gaat kinderprogramma maken.
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 21 oktober 2021
Vanaf zaterdag 13 november zal er op jeugdzender Zapp(NPO3) een nieuw programma te zien zijn, dat helemaal in het teken staat van gebarentaal. Het programma zal worden gepresenteerd door Irma Sluis. Sluis werd landelijk bekend nadat ze zorgde voor de vertaling in gebarentaal, tijdens de Corona persconferenties. Het programma zal 'Hands Up' gaan heten en de teams zullen bestaan uit een doof of slechthorend kind en een bekende Nederlander. Sluis vindt het een hele eer om aan het programma mee te werken en vindt het leuk om te zien hoe enthousiast en respectvol iedereen reageert. Klik voor meer informatie op deze link, om naar de bron te gaan van de NOS: https://nos.nl/artikel/2401485-gebarentolk-irma-sluis-gaat-kinderprogramma-maken
naar boven
Schoolbezoek team Sittard.
door Patrick ten Bruggencate - vrijdag 15 oktober 2021

Maandag 20 & 27 september mocht ook het Sittard team weer aan de slag. En wat was het een klapper om het seizoen mee te mogen starten. Zowel de leerlingen als de vrijwilligers hebben genoten. De leerlingen maakten zelfs van de interviews complete verslagen waaraan momenteel nog hard gewerkt wordt. Dit vinden wij helemaal fantastisch en dit motiveert ons des te meer om iedere week weer scholen te bezoeken! Wij willen Basisschool De Hoefer hartelijk bedanken voor de betrokkenheid, ondersteuning en warme ontvangst.
naar boven
Dankbaar werk.
door Patrick ten Bruggencate - vrijdag 8 oktober 2021

Als onze vrijwilligers de projectmiddagen hebben afgerond, worden ze overspoeld moet mooie reacties! Hoe leuk is het dan, als het afgesloten wordt met een groepsfoto. Zoals hier met leerlingen van BS De Tovercirkel en de leden van team woensdag Parkstad :)
naar boven
HONKBAL VOOR MENSEN MET EEN VISUELE BEPERKING
door Hans Diederen - dinsdag 28 september 2021


Heb je een visuele beperking? Kom dan mee doen tijdens ons honk- en softbal evenement genaamd 'Beep Baseball' op zaterdag 23 oktober! Beep baseball is een super leuke uitdagende sport wat je zonder persoonlijke buddy, op je gehoor kunt spelen. Het eerste honk en de honkbal maken een geluid, dus door je te concentreren op deze geluiden, kun je samen met het team, het spel zelfstandig spelen. Natuurlijk zijn er op het evenement trainers die jullie begeleiden. Maar dat niet alleen, er komen zelfs twee professionele coaches vanuit Italië om jullie te trainen samen met de twee lokale honk- en softbalclubs, HSV De Cheetahs en Sittard-Condors, hoe cool is dat! Het evenement zal starten om 11:00 uur en zal ongeveer tot 16:00 uur duren. Vervoer naar locatie wordt zo veel mogelijk geregeld! (Let op! Dit is alleen in heel Limburg). Verder wordt er ook voor een hapje en drankje gezorgd. Je mag ook een buddy/begeleider/familielid/vriend mee nemen, deze persoon mag ook gratis met het vervo ... → Lees meer
naar boven
GIPS actief in Venray.
door Patrick ten Bruggencate - vrijdag 24 september 2021

Gips Spelen en Leren stond op zaterdag 18 september op de arbeidsmarkt in Venray. Met als doel, nieuwe schoolbezoekers en chauffeurs te vinden voor onze stichting. Op de foto zie je een collage met op de linker foto twee van onze medewerkers. Op de rechter foto een afbeelding met ons logo en de slogan: "Meedoen is winnen" Op de derde foto, zit onze medewerkster aan een tafeltje met verschillend promotiemateriaal en de brief met een oproep voor nieuwe chauffeurs. Op de vierde foto, staat ons deelname certificaat afgebeeld. Dit certificaat krijgen de leerlingen van groep 7 en 8 na het tweede schoolbezoek als aandenken en als teken dat ze met succes deelgenomen hebben aan het project.
naar boven
Film over toegankelijkheid.
door Patrick ten Bruggencate - vrijdag 17 september 2021

Momenteel zijn wij druk bezig met het opnemen van een filmpje rondom toegankelijkheid. Natuurlijk willen wij nog niet alles verklappen. Maar een beetje plagen mag natuurlijk wel! Daarom bij deze een kleine sneak-peek van de opnames. Meer info volgt snel😉
naar boven