Nieuwe film op de website.
door Patrick ten Bruggencate - maandag 16 oktober 2017

Op de homepage van de website van GIPS (www.gips-sl.nl) staat een film met oud staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Marlies Veldhuijzen van Zanten op bezoek bij een school met het GIPS team van Papendrecht.
naar boven
EHBO docenten ervaren een verstandelijke beperking.
door Hans Diederen - zondag 8 oktober 2017

Hoe is het een verstandelijke beperking te hebben en hoe kan een EHBO-er daar rekening mee houden. Dat was het onderwerp van de training die GIPS tijdens de docentendag EHBO-BHV Midden Nederland gegeven heeft. Eén van de deelnemers komt enthousiast op me af: "Wat goed dat jullie dit doen." Een van de andere deelnemers, die vorig jaar een workshop van GIPS heeft gevolgd, zegt: "Ik verheug me op jullie workshops, die maken een echte indruk. Actief bezig zijn en het gaat ergens over. Dit sluit aan bij mijn praktijk, daar heb ik iets aan." Ervaringsdeskundige Jo Guild beantwoordt vragen van de deelnemers. Voor Jo de eerste keer om met dit publiek aan de slag te gaan maar ze heeft er duidelijk schik in. Na vier workshops met gemiddeld 30 deelnemers per groep gaan we voldaan naar huis. De zaterdag is goed besteed!
naar boven
Wat kan Stichting GIPS Spelen&Leren voor jou betekenen?
door Heidy Amory - woensdag 27 september 2017


GIPS werkt aan een juiste beeldvorming over gehandicapten bij kinderen. Gehandicapte vrijwilligers laten de schoolkinderen spelenderwijs ervaren hoe het is om een beperking te hebben en geven antwoord op al hun vragen. Meer weten, neem gerust een kijkje op onze website.
naar boven
Vrijwilligersmarkt Venray succesvol!
door Hans Diederen - maandag 18 september 2017

Tijdens de vrijwilligersmarkt in Venray, georganiseerd door Match, hebben de medewerkers van GIPS 4 bezoekers weten te interesseren voor GIPS. Een mooi resultaat want vrijwilligerswerk bij GIPS heeft meerwaarde.
naar boven
Buddy race valt in de smaak bij jeugdleiders Jong NL Limburg
door Hans Diederen - maandag 18 september 2017

Tijdens het Younglands Festival is de Buddy Race gepresenteerd. Een spel waarbij kinderen leren en ervaren wat het leven met een beperking is. De samenwerking tussen GIPS S&L en Jong NL Limburg heeft een mooie speelse en leerzame activiteit voor de afdelingen opgeleverd waarvan tijdens de kaderschouw 2017 een tipje van de sluier werd opgelicht. Vanaf 2018 kunnen de afdelingen hier op intekenen. Het younglands festival, dat overigens perfect georganiseerd was, trok ruim 400 kaderleden van Jong NL.
naar boven
Gouden Venus van Milo
door Hans Diederen - dinsdag 29 augustus 2017

Mensen met een beperking die een inspirerend voorbeeld zijn worden in de spot light gezet. Daarvoor wordt door het DELA Goededoelenfonds ook dit jaar weer de wedstrijd 'Gouden Venus van Milo' uitgeschreven. Interesse om mee te doen of te stemmen? Klik op de link.
naar boven
GIPS bezoekt BS De Poolster in Stein
door Hans Diederen - maandag 21 augustus 2017

Wil je een keer zien wat het team van GIPS op school doet, kijk dan naar het filmpje dat door LOS (Lokale Omroep Stein) gemaakt is van het GIPS-project.
naar boven
Binnen spelen met social media over buiten spelen????
door Hans Diederen - woensdag 19 juli 2017

Project Nieuwe Wegen: Samen met het team van SpeL werken aan een groter bereik op social media.
naar boven
Symposium Bruggen slaan succesvol
door Hans Diederen - vrijdag 7 juli 2017

Inspirerende verhalen en goede workshops met concrete aanknopingspunten. Leuk om er bij te zijn en er aan bij te kunnen dragen.
naar boven
Hard werken aan Buddy Race met Jong Nederland Limburg
door Hans Diederen - donderdag 22 juni 2017

Het idee is in een vergaand stadium uitgewerkt. Vandaag de puntjes op de 'i' zetten. Er is ook al een logo voor de Buddy Race die GIPS en Jong Nederland samen gaan aanbieden aan de afdelingen van Jong Nederland.
naar boven